Veselji se telefonom iz Haga uključio u predizbornu kampanju

 
 ≫ 
  • 9

Kandidat DPK za premijera Enver Hodžaj govorio je na izbornom skupu u Srbici u trenutku kada ga je iz Haga pozvao Kadri Veselji

Kosovo, sud za ratne zločine u Hagu Kadri Veselji Foto: Tanjug/AP

Predsednik "Demokratskog saveza Kosova" Kadri Veselji uključio se iz Haga u kampanju te stranke za izbore zakazane za 14. ferbruar.

Kako prenosi Reporteri, kandidat DPK za premijera Enver Hodžaj govorio je na izbornom skupu u Srbici u trenutku kada ga je iz Haga pozvao Kadri Veselji.

- Zvao me je predsednik stranke Kadri Veselji. Ovaj poziv koji sam dobio pokazuje koliko bolnije i ponosnije ulazimo u ove izbore. To pokazuje kako smo uspeli da preokrenemo bol, bes koji smo doživeli 5. novembra u novu volju, pretvorili u snagu za pobedu na izborima 14. februara - poručio je Hodžaj, prenosi Kosovo onlajn.

Nekadašni šef obaveštajne službe takozvane Oslovodilačke vojske Kosova (OVK) Kadri Veselji optužen je pred Specijalizovanim većoma Kosova u Hagu za progon, zatvaranje, surovo postupanje, mučenje, ubistva, prisilne nestanke.

Veseljiju i bivšem predsedniku privremenih institucija u Prištini Hašimu Tačiju optužnica je potvrđena 5. novembra, kada je Tači podneo ostavku, nakon čega su istog dana obojica prebačeni u Hag.

(Telegraf.rs)

Video: Čamagić: Radovi na rekonstrukciji Trgovačke škole trajaće do jula naredne godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bl

    4. februar 2021 | 18:33

    Sta tu cudno kada svi znamo da ni on ni taci nece biti osudjeni.

  • Deda Nole

    4. februar 2021 | 21:45

    Gospodo ovo je skandal tribunal,on dozvoljava osumnjicenom za zlocine da se ukljuci u predizbornu kampanju a sto je najgore vec su poceli da ubijaju potencionalne svedoke,o tome treba diskutovati a ne o tome cija strina bolje izgleda opametite se gospodo krajnje je vreme.

  • Smederevac

    4. februar 2021 | 19:29

    Ministre Selakovicu reaguj a ne da samo sedis u fotelji -kako nisi reagovao da nam je Sporazum sa VBritanijom istekao ???????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA