Nove provokacije iz Prištine: Novoizabranog kongresmena u SAD proglasili svojim saveznikom

 
 ≫ 
  • 16

Tores će u Kongresu predstavljati, između ostalog, oblasti koje obuhvataju aveniju Artur i novu "Malu Albaniju"

Priština Pixabay.com

Ministarka spoljnih poslova u privremenim institucijama u Prištini Meljiza Haradinaj Stubla označila je novoizabranog kongresmena Ričija Toresa kao novog saveznika Prištine u američkom Kongresu.

Ona je na svom profilu objavila zajedničke fotografije sa Toresom napravljene prilikom njihovog susreta u SAD u avgustu 2020. godine.

Tores, inače prvi otvoreni predstavnik gej i latino populacije u Kongresu, poreklom je iz Bronksa, kao i odlazeći Eliot Engel, a u ranijim objavama na Tviteru često je tražio pravdu za navodne ratne žrtve u sukobima s kraja 90-ih na Kosovu.

U jednoj od objava on je govorio o potrebi da se zadovolji pravda za žrtve koje su "sistematski ubijane i silovane u akciji etničkog čišćenja koju je sprovodio Milošević".

- Nikada ne bi trebali da izgubimo osećaj za moral u borbi protiv genocida, etničkog čišćenja i svih zločina protiv humanosti - napisao je Tores u objavi od 23. avgusta, nakon sastanka sa haradinaj Stublom.

Tores će u Kongresu predstavljati, između ostalog, oblasti koje obuhvataju aveniju Artur i novu "Malu Albaniju".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fis

    4. januar 2021 | 18:23

    Jedva cekam da nesto kaze,ali ce mu Vucko tako slatko svaki put odgovoriti da imam osecaj da ce mu se pusiti iz usiju svaki put, nisu nasi politicari vise oni koji su klempe dobijali od svih stranaca i morali da urade sta im se kaze.Budimo realni ali danas mozemo mnogo toga "vise da kazemo" i "odgovorimo" svima nego pre!!! Nesto mučki stečeno "Kosovo" nema buducnost i nikad je nece imati, bice Srpsko Kosovo kad tad!!!

  • slađa

    4. januar 2021 | 16:59

    A sada o udruženom zločinačkom poduhvatu stare američke vlade. C8, teflon, fluor, osiromašeni uranijum, zabranjene kasetne bombe, nezakonite agresije na druge države. Tik, tak, tik, tak.booooooooom !

  • Jaca

    4. januar 2021 | 16:58

    Albanci svoj novac stečen ovako i onako ulazu u propagandu.Sad i u obrazovanje i svugde ih ima.Šta radimo mi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA