Delegacija Beograda na čelu sa Vesićem zaustavljena na Jarinju, zabranjen im ulazak na KiM

 
 ≫ 
  • 12

Kosovski policajci koji se nalaze na administrativnom prelazu tvrde da su odluku o zabrani ulaska Vesića na KiM dobili iz Prištine i da je obrazložena time da njegov dolazak na KiM "predstavlja opasnost po bezbednost Kosova"

Goran Vesić Foto: Beoinfo

Delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem zaustavljena je danas oko 9.30 na administrativnom prelazu Jarinje od strane kosovske policije.

Kosovska policija koja se nalazi na administrativnom prelazu pojačana sa dva džipa naoružanih policajaca ne dozvoljava Vesiću da uđe na teritoriju KiM.

Kosovski policajci koji se nalaze na administrativnom prelazu tvrde da su odluku o zabrani ulaska Vesića na KiM dobili iz Prištine i da je obrazložena time da njegov dolazak na KiM "predstavlja opasnost po bezbednost Kosova".

Ostali članovi delegacije nastavljaju posetu Mitrovici.

Reakcija Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Onemogućavanje zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da sa saradnicima prisustvuje obeležavanju Dana opštine Kosovska Mitrovica jeste najotvorenija demonstracija nespremnosti Prištine da doprinese stvaranju normalnih međunacionalnih odnosa i društvene klime na Kosovu i Metohiji. Reč je i o najflagrantnijem kršenju sporazuma kojima se reguliše sloboda kretanja, a obrazloženje Prištine da bi boravak Vesića na Kosovu i Metohiji bio „opasnost za bezbednost“ je toliko apsurdna da ne zaslužuje ozbiljan komentar, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će o najnovijem aktu samovolje Prištine informisati predstavnike međunarodne zajednice na terenu i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine, dodali su u svom saopštenju.

Saradnja Beograda i severnog dela Kosovske Mitrovice za cilj ima stvaranje normalnih uslova za život Srba u tom delu Kosova i Metohije, a svaka opstrukcija te saradnje je direktan napad na prava i položaj srpskog naroda u pokrajini, ističu u reakciji na ovaj događaj.

(Telegraf.rs)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cava

    23. novembar 2020 | 10:02

    Pa kosovo je deo teritorije Srbije,sta je problem,

  • Tito

    23. novembar 2020 | 10:08

    Hahahahahahahahahahaha on to misli to mu je Beograd , curik ( nazad ) ni u srce cetvrto Srbije nemo ze se

  • Boža zemunac

    23. novembar 2020 | 11:05

    Ne mogu da verujem. Zar Vesiću da zabrane ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA