Brnabić izjavila saučešće porodicama žrtava terorističkog napada u Beču

 
 ≫ 
  • 7

- Teroristički zločin ostavio nas je sve bez reči i najoštrije ga osuđujemo - kazala je ona

KORONA STANJE SRBIJA, Konferencija, KZŠ, krizni štab Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je saučešće porodicama nastradalih osoba u sinoćnom terorističkom napadu u Beču. Ona je najoštrije osudila ovaj zločin.

- Duboko nas je potresla i šokirala vest o tragediji koja se sinoć dogodila u Beču. Teroristički zločin ostavio nas je sve bez reči i najoštrije ga osuđujemo - kazala je Brnabić.

- Delimo patnju u ovom teškom trenutku sa građanima Austrije i izražavamo punu solidarnost i iskrenu posvećenost odbrani mira i prava na život od radikalnog ekstremizma i bezumlja - istakla je predsednica Vlade.

- U ime Vlade i građana Republike Srbije, izražavam najdublje saučešće porodicama nastradalih, uz nadu da će se ranjeni što pre oporaviti - zaključila je Brnabić.

Poruke podrške upućene austrijskom narodu i državnom vrhu tokom čitavog dana upućivao je državni vrh Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio podršku austrijskim prijateljima. On je na svom Tviteru napisao da ga je duboko potresao napad u Beču.

Duboko me potresao teroristički napad u Beču. Najdublje saučešće porodicama nevinih žrtava i građanima Austrije. Budite sigurni, dragi prijatelji, da je Srbija uz vas u ovim izazovnim vremenima - napisao je predsednik Vučić na Tviteru.

Pored Vučića, podršku su uputili i predsednik Narodne Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA