Jorgovanka predložila Dianu za viceguvernera!

 
  • 0

Nova guvernerka NBS predložila imena troje stručnjaka za viceguvernere, među kojima se nalazi i bivša ministarka finansija u prošloj Vladi ispred DS-a

Nova guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković predložila je troje stručnjaka za viceguvernere, među kojima se nalazi i bivša ministarka finansija u prošloj Vladi ispred DS-a Diana Dragutinović!

O njoj, kao i o imenovanju Ane Gligorijević i Veselina Pješčića, koji su takođe predlog Tabakovićeve, trebalo je da se raspravlja na sutrašnjoj sednici Skupštine Srbije, koja je u međuvremenu odložena po odluci predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića.

Prema ranijoj najavi, Stefanović je na zahtev 122 poslanika zakazao vanredno zasedanje parlamenta o izboru viceguvernera. Sednica je otkazana jer su poslanici, koji su zahtevali održavanje vanrednog zasedanja, povukli taj zahtev.

Ana Gligorijević i Diana Dragutinović već obavljaju funkciju viceguvernera NBS, a Veselin Pješčić je zaposlen u NBS kao direktor sektora za monetarne operacije.

Do sada je NBS imala četiri viceguvernera, a prema novom Zakonu o ovoj monetarnoj instituciji, koji je Skupština usvojila 4. avgusta, centralna banka može da ima dva do četiri viceguvernera. Viceguverner Bojan Marković je podneo ostavku posle izbora Jorgovanke Tabaković za novog guvernera, a četvrti viceguverner bila je Mira Erić Jović.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA