"Nastavljamo ka EU, ali čuvamo obraz". Vučić: Stojim iza svake reči bez obzira kome sam se zamerio

 
  • 23

Bez obzira koliko sam se kome zamerio u Evropi i svetu, veoma sam ponosan na svaku reč koju sam sinoć izgovorio - rekao je predsednik Srbije

VUCIC VARHEJI IZJAVE Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija nastaviti svoj put u EU, ali da će štitii i čuvati svoj obraz, svoje pravo na stav i mišljenje i da ne ruši tradicionlana istorijska prijateljstva zbog dnevno politilkih stvari.

On se osvrnuo na sinoćnu konferenciju za medije posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem koje je protekla u uzavreloj atmosferi.

- Ja ću nastaviti da se borim za Srbiju i inevsticije. Srbija nastaviti svoj put u EU, ali da će štitii i čuvati svoj obraz, svoje pravo na stav i mišljenje i da ne ruši tradicionlana istorijska prijateljstva zbog dnevno politilkih stvari. Bez obzira koliko sam se kome zamerio u Evropi i svetu, veoma sam ponosan na svaku reč koju sam sinoć izgovorio - rekao je on i dodao:

- Izvinjam se nekome ako sam se drznuo da kažem što svi vide i misle.

On je rekao da nema problem sa tim da niko ne pomene kampanju sa FIAT 2008, godine, a gde i predsedniku kandidat i drugi vode tu kampanju pred izbore

- Razumeo sam da sam ja problem. Kad napišete kupila je Srbija "Pancir", ili bespilotne letelice, jasno je da sam ja kriv. Što se tiče suštine onoga što su kriitikovali ja to prihvatam, prihavatm da imamo dobre odnose sa rusijom i Kinom, oni to kritikuju, a ja se time hvalim. Kao što se pred Kinezima hvalim za dobre odnosa sa EU ili Iinvesticije sa Nemačkom. Jer, pozicija ove zemlje nije da budemo jasterbovi u okvu jednog bloka, već da privlačimo sve i budemo prijatleji sa svima, to je pozicija Srbija - rekao je on.

On je rekao da je spreman da plati svaku političku cenu i da mu se čini da je EU u izveptaju sve kritike ispravno adresovala na njega, ali da oni to kritiku a on se time hvali,

- Mislim da sam učestvovao u spasavanju hiljade života strožim merama u borbi prpotiv korone. Čuvao sam živote, a kako sam radio to će narod da podluči, to je politčka cena - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Lisica ZOO vrt

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milijana Jokanović

    9. oktobar 2020 | 14:59

    Srbija će nastaviti da se bori za investicije i svoj evropski put, ali će i čuvati svoj obraz. Čuvaćemo pravo na svoj stav i mišljenje i ne treba rušiti tradicionalna i istorijska prijateljstva.

  • Lovac9

    9. oktobar 2020 | 15:49

    Srbija nastavlja s oj evropski put ka clanstvu u Evropsku uniju ali to ne znaci da treba da uoropasti tradicionalno prijateljstvo sa Rusijom ili Kinom.

  • Mašnica

    9. oktobar 2020 | 16:15

    Vučić svima u lice iznese svoje mišljenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA