Socijalisti položili vence na spomenik "Večna vatra"

 
 ≫ 
  • 1

Iz SPS poručuju da će se založiti da se spomenik "Večna vatra" obnovi, kako bi na njemu nakon 20 godina, ponovo zasijao plamen slobode, kao simbol hrabrosti našeg naroda

SPS Foto: sps.org.rs

Delegacija Socijalističke partije Srbije položila je vence na spomenik "Večna vatra", kao simbolu borbe u kojoj su živote dale žrtve NATO agresije u herojskoj odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i njenog naroda.

Delegaciju su predvodili predsednik IO GO SPS, Vladan Zagrađanin, direktor SPS Đorđe Čabarkapa, savetnik u IO GO SPS Marjan Jovanović, predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković sa sekretarom i potpredsednicima Borisom Novakovićem, Dijanom Radović i Filipom Bukilićem.

- Pod izgovorom borbe protiv Slobodana Miloševića, 78 dana su bombe NATO alijanse padale na građane Srbije ne birajući ciljeve i ostavljajući za sobom dalekosežne posledice. Na žalost, spomenik "Večna vatra", pod komandom istih onih koji su nas bombardovali, petog oktobra 2000. je demoliran i devastiran u pokušaju da se ugasi i poslednji plamen istine i patriotizma od strane onih koji su godinama nakon toga radili sve da naša zemlja i njen narod, zaborave svoju istoriju, tradiciju i kulturu sa ciljem potčinjavanja istim onima koji su ubijali našu decu - navodi se u saopštenju.

Današnjim polaganjem venaca, socijalisti su poručili da "dok tinja i najmanji žar pretočen u Socijalističku partiju Srbije, vođenu liderom Ivicom Dačićem, Srbiju ćemo braniti od svih pokušaja prodaje i poniženja od strane onih koji su nakon tog petog oktobra nasilnim putem došli na vlast, a sa ciljem dokazivanja vernosti onima koji su ih tu i doveli".

- Nakon 20 godina, jasno se vidi šta su im bile namere, a za šta se SPS zalagao i nikada od tih principa nećemo odustati. Naši rezultati su Dejtonski sporazum kojim je stvorena Republika Srpska i Rezolucija 1244. Svim žrtvama NATO agresije neka je večna slava i hvala - poručili su uz poruku "neka večno živi slobodarski duh Srbije".

SPS Foto: sps.org.rs

Inače, iz ove stranke poručuju da će se založiti da se spomenik "Večna vatra" obnovi, kako bi na njemu nakon 20 godina, ponovo zasijao plamen slobode, kao simbol hrabrosti našeg naroda.

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš-Paja

    6. oktobar 2020 | 11:44

    Ovog lika sa imenom Đorđe Čabarkapa treba zapamtiti.Ne samo zbog prezimena, već i njegove stručnosti.Pred njim i sa njime, je velika i svetla budučnost Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA