"Dobar sastanak, hvala na podršci": Vučić razgovarao sa Varheljijem u Briselu

 
 ≫ 
  • 17

Na sastanku se razmatrao napredak Srbije na putu evrointegracija

Aleksandra Vučić i Oliver Varheji Foto: Tanjug/Instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros na radnom doručku sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varheljijem.

Vučić i Varheji su razmatrali napredak Srbije na putu evrointegracija u svetlu godišnjeg izveštaja koji bi Evropska komisija trebalo da objavi početkom oktobra.

Predsednik Srbije zahvalio je Varheiju na značajnoj podršci koju Evropska unija pruža kroz ekonomski, politički i vrednosni dopirinos napretku Srbije.

- Posebno hvala komesaru na tome što mu nije teško da čuje i sasluša predstavnike Srbije, ma kako to nekome čudno zvučalo. Veoma dobar razgovor - napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu nakon sastanka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje.

Varhelji je rekao da je imao odličan razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tokom kojeg ga je srpski predsednik informisao o sporazumima potpisanim u Vašingtonu.

- Pozdravljam današnji nastavak dijaloga kome posreduju šef diplomatije EU Đozep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak. Predsednik Vučić me je obavestio o važnim sastancima i sporazumima potpisanim u Vašingtonu, a razmotrili smo i mogućnost da se to isprati i zajedničkom izjavom sa EU - napisao je Varheji na Tviteru.

Očekuje se da Komisija zajedno sa izveštajem o napretku zemlja u procesu pristupanja EU objavi i veliki ekonomsko investicioni plan za Zapadni Balkan.

U nastavku drugog radnog dana u Briselu, predsednik Srbije od 11 časova učestvuje na novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    7. septembar 2020 | 10:22

    Pobedicemo i verujem u najbolje, scvakako hvala na podrsci.

  • Jovan Ćirković

    7. septembar 2020 | 09:45

    Pobedićemo i prevazićićemo i ovo jer smo mi uspešan i odgovoran narod.

  • sdv

    7. septembar 2020 | 11:12

    Srbija trajno opredeljena za EU uz prijateljstvo neraskidivo a KINOM i Rusijom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA