Vučić: Ozbiljan razgovor s Trampom, važni ekonomski razgovori su iza nas

 
 ≫ 
  • 0

Susret sa Trampom je bio veoma srdačan, interesovao se za stopu nezaposlenosti u Srbiji, nivo javnog duga, stanje ekonomije, govorio je o Fondu za razvoj, što je za SAD važno, jer je to i ozbiljno političko sredstvo

Potpisan sporazum Foto: Telegraf

Za Srbiju je ovo veoma važan sporazum i nemamo čega da se stidimo, pogotovo kad se ima u vidu da su SAD zemlja koja je priznala kosovsku nezavisnost, ukazao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. posle potpisivanja sporazuma u Beloj kući.

- Ne da nemamo čega da se stidimo, već imamo razlog da se ponosimo. Videćete da ćemo se i u razgovorima sa nekim drugima pozivati na ovaj sporazum - rekao je Vučić.

On je dodao i da je njegov susret sa Trampom bio veoma srdačan, a da se Tramp interesovao za stopu nezaposlenosti u Srbiji, za nivo javnog duga, stanje ekonomije, te da je govorio o Fondu za razvoj, što je, kaže, za SAD važno, jer je to i ozbiljno političko sredstvo.

Preneo je da su tim razgovorima prisustvovali i Majk Pens i Ron Džonson, Robert O''Brajen, Džared Kušner, Ričard Grenel.

- Govorio sam o Srbiji, kratko o istorijskim odnosima Srbije i Amerike, ali pre svega izrazio sam naše viđenje po pitanju odnosa Srbije i SAD. Ponovio sam poziv da poseti Srbiju i rekao da je za nas ovo veoma važno, da je ovo značajan sporazum. Mi nemamo čega da se stidimo - rekao je Vučić.

Na konstataciju da je pola sata pred sastanak vladala velika neizvesnost hoće li se delegacija Prištine pojaviti, jer je Alijansa za budućnost bila protiv tačke u vezi sa Gazivodama, Vučić je rekao da su svi iz prištinske delegacije videli juče sa kojom žestinom se suprotstavio tački 10, o međusobnom priznanju.

- Videli smo i juče, jedna predstavnica iz Prištine, iz Ljimajeve partije, nikome ni ''dobar dan'' nije govorila, ni Amerikancima, ni nama. Čudan svet. Njihov ministar pravde Selimi bio je vrlo ljut oko Gazivoda i ''mini Šengena'' i verovatno je to direktno preneo i Haradinaju, kao i to sa kojom žestinom sam tražio na početku sastanka sa se izbaci tačka 10 - rekao je Vučić.

Dodao je da se delegacija Srbije iznenadila kada je videla tu tačku, "samo što ih grom nije strefio", ali da su izneli svoje argumente pred američkim domaćinima.

- Amerikanci su bili fer, saslušali su nas i rekli - ''razumemo, nećete''. Ako prođe - prođe. Ovo nije prošlo - rekao je Vučić.

Rekao je da srpska delegacija ima važne ekonomske razgovore iza sebe, i da sada slede teški razgovori u Briselu.

Najavio je da će se u Briselu na dnevnom redu naći ekonomske teme, ali i Zajednica srpskih opština.

- Pravo odavde idemo u Brisel, ne idemo kući - naglasio je Vučić.

Zahvalio se građanima Srbije na podršci i brizi, i na tome što su verovali u svoju delegaciju, te i što vole svoju Srbiju.

- Srbija je naša zemlja, za nas najlepša i najbolja. Danas se predsednik SAD Donald Tramp pohvalio stopom nezaposlenosti od 8,4 odsto, a kod nas je 7,3 procenata. To govori kako napredujemo i da možemo da sustižemo i prestignemo one koji su decenijama bili ispred na - podvukao je on.

Vučić je istakao da se delegacija Srbije borila i izrazio uverenje da nije obavila loš posao za našu zemlju.

Video: Potpisan sporazum između Beograda i Prištine u Beloj kući, u prisustvu Donalda Trampa

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA