Đurić: Srbija brani svoje interese u Vašingtonu

 
 
 ≫ 
  • 27

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić kaže da Srbija svoje interese u Vašingtonu brani zalaganjem za otvaranje tržišta Kosova i Metohije za srpska preduzeća.

Takođe, kako je rekao, Srbija teži i otvaranju našeg tržista, kao i za bolje infrastrukturno povezivanje.

Trg statua bista spomenik Ibrahim Rugova, pristina, centar panorama gada, Priština / Foto: Shutterstock

- Tim predsednika Vučić pripremio je ozbiljnu platformu koja je okrenutra ka budućnosti, ka saradnji koja treba da stvori šanse za mlade ljude i za rešavanje problema na taj način što će se stvoriti neuporedivo bolja ekonomska osnova - rekao je Ðurić za TV Pink, prenosi Tanjug.

- Ne očekujem da ovo budu lak razogovori, vidim da u albanskim medijima ta tema se predstavlja kao da je Sudnji dan. Mi smo pripremili čitavu paletu projekata, koji obuhvata i infrastrukturu i prilike za mlade ljude, ali tu smo pre svega da branimo srpske interese. Očekujem da na sto budu stavljene i teške političke teme. Ukoliko do toga bude došlo, treba svi da znaju da će odgovor Srbije biti pozitivan na konstruktivne predloge, ali da ćemo biti spremni da odbijemo ono što nije u interesima Srbije i što narušava svaki njen integritet - kazao je Đurić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od sutra do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

Vučić će, kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

Richard Grenell, Ricard Grenel Ričard Grenel / Foto: Tanjug/AP

Spacijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je da će u četvrtak u Vašingtonu "na stolu" biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga pitanja.

- U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak - rekao je Grenel u utorak veče u onlajn razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Vašington posta i agencije Tanjug.

Video: Vučić: Pred nama su teški dani u pregovorima sa Prištinom

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros S

    3. septembar 2020 | 12:29

    Predsednik Vucic se bori junacki, jer mnogo je onih koji ga saplicu, a neki i guraju kamen nizbrdo. I pored svih tih cinjenica verujemo u njegovu snagu i istrajnost.

  • Marko

    3. septembar 2020 | 09:25

    Predsednik Vucic ce u Vasingtonu, sa punom odgovornoscu na taktican, diplomatski nacin najuticajnijim ljudima u svetu izneti argumente da je KiM neovojivi deo Srbije.

  • Bat

    3. septembar 2020 | 08:59

    Poštovani g. Đurić, Srbija danas ne treba da brani svoje "interese" kao što vi kažete, već da brani svoje Kosovo i Metohiju! Nas interesi ne zanimaju, jer mi hoćemo da se naša pokrajina Kosovo i Metohija sačuva u potpunosti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA