Važan telefonski poziv: Vučić i Merkel razgovarali o regionalnoj političkoj poziciji Srbije

 
 ≫ 
  • 6

Odličan telefonski razgovor sa nemačkom kancelarkom. Zahvalan sam na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije - navodi se u objavi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav"

Aleksandar Vučić, Angela Merkel Foto: Tanjug/Predsedništvo Republike Srbije, AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel, razgovarali su danas telefonom, posle čega je predsednik Vučić izrazio zahvalnost na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije.

- Odličan telefonski razgovor sa nemačkom kancelarkom. Zahvalan sam na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije i njenom razumevanju nase teške regionalne političke pozicije - naveo je u objavi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" .

Podsetimo, predsednik Srbije rekao je sinoć, po dolasku na Bled, da će u fokusu tokom sastanka biti KiM, odnosno sastanci u Vašingtonu i Briselu.

- Napravio sam i mini plan šta da izložim najmoćnijoj ženi sveta i da se za to izborim - rekao je novinarima.

Vučić je kazao i da će sa najmoćnijom ženom razgovarati o različitim pitanjima, i o vakcinama protiv virusa korona, bilateralnoj saradnji izmedju Srbije i Nemačke, kao i da se zahvali na nedavno potpisanom aktu o dodatnoj saradnji Predstavništva Srbije i Ministarstva industrije i energetike Nemačke.

(Telegraf.rs)

imati telefonski razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Video: Beogradski odred Žandsrmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko

    31. avgust 2020 | 13:13

    Gledajuci sa politickog aspekta oni su nam momentalno najvece zlo treba ih cuti na televiziji da bi se srbi uverili sto se tice ekonomije potvarali su kod nas firme sto znaci da ni firmase nemacka ne interesuje mnogo

  • Jovan Ktć

    31. avgust 2020 | 20:29

    Znajući stav gosp. Merkel ne znam čime je pružila podršku predsedniku Vučiću, osim što ga je, možda ohrabrila da prizna tzv." Kosovo". Naravno da se to neće dogoditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA