Potvrđeno iz Evropske unije: Dijalog Beograda i Prištine na ekspertskom nivou 27. avgusta u Briselu

U EU navode da je u pitanju "deo procesa" u okviru ponovno pokrenutog procesa dijaloga Beograda i Prištine

  • 4
Evropska unija, EU Foto ilustracija: Shutterstock

Dijalog Beograda i Prištine nastaviće se sastancima na nivou eksprata 27. avgusta u Briselu, potvrdila je za Tanjug portparolka EU Nabila Masrali.

U EU navode da je u pitanju "deo procesa" u okviru ponovno pokrenutog procesa dijaloga Beograda i Prištine.

- Dijalog se, nakon sastanka na najvišem nivou u julu, nastavlja serijom sastanaka na ekspertskom nivou - objašnjava Masrali.

Poslednji sastanak eksperata Beograda i Prištine održao se 30. jula u Briselu, a u EU navode da će se ekperti redovno sastajati kako bi razmotrili teme koje su lideri otvorili na sastancima na visokom političkom nivou.

Teme tehničkih razgovora do sada bile su nestala i raseljena lica i ekonomski odnosi.

Specijani predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak za početak septembra najavio je novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na najvišem političkom nivou.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi do novog sastanka sa premijerom Prištine Avdulahom Hotijem moglo da dođe 7. septembra u Briselu, neposredno nakon satanka u Beloj kući zakazanog za 4. septembar.

Iz EU su za Tanjug potvrdili da su "u kontaktima sa svim partnerima, uključujući i SAD" kada je reč o podršci dijalogu koji vodi EU u cilju sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine i rešavanja svih otvorenih pitanja između dve strane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    25. avgust 2020 | 14:08

    a zašto EU ne uzme Srbiju i Kosovo zajedno u tu Eveopsku Uniju i tako bi imali i jare i pare...nigde granica, nigde pečata, ne treba pasoš mnogo,svi zadovoljni, prave se putevi, fabrike...a ne ovo skoro 30 i više godina ista priča,skoro isti ljudi na vlasti...isti se bogate a ostali ne mogu kraj sa krajem da skrpe.

  • nikolas

    25. avgust 2020 | 14:00

    BRISEL JE NEMOCAN DA OBUZDA SVOJE STICENIKE JER SU IM OBECALI VELIKU ALBANIJU!! AMERI ,RUSIJA I KINA MOGU DA RESE PITANJE NATO DRZAVE KOSOVA U SAVETU BEZBEDNOSTI ODMAH AKO ZELE MIR NA BALKANU!!!

  • Aaaa

    25. avgust 2020 | 15:38

    Ovo je kao deca koja sesvadjaju oko igračke, čim nadje jedno dete igračku posle dužeg vremena ovo drugo hoće odmah da se i ono igra njom izvinite ali ova igranka izmedju USA Evrope mi je mnogo smešno hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA