Vučević posle konsultacija sa Vučićem: Očekujemo novu vladu početkom septembra

 
 ≫ 
  • 41

Razgovor sa predsednikom je bio veoma sadržajan, ne samo oko pitanja skupštinske većine, vlade, već i o drugim temama, kovidu, ekonomskim izazovima - izjavio je Miloš Vučević posle sastanka

Video: Predstavnici SNS-a završili konsultacije sa Vučićem: Tražili smo mandat

Potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je posle konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da su predstavnici liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", zatražili mandat za sastav nove vlade.

On je istakao da nije bilo reči o personalnim rešenjima.

Kako je rekao, očekuje da Skupština Srbije bude konstituisana do 3. avgusta, a Vlada zatim u zakonskom roku, do 3. novembra.

- Naša lista je nakon ubedljive pobede na konsultacijama sa predsednikom legitimno tražila mandat za sastav vlade i tu nema političke dileme - rekao je Vučević.

- Naša predviđanja su da će do kraja avgusta, početka septembra biti izabrana vlada, koja će biti vlada kontinuiteta - rekao je Vučević.

Dodao je da je razgovor sa predsednikom bio veoma sadržajan, ne samo oko pitanja skupštinske većine, vlade, već i o drugim temama, kovidu, ekonomskim izazovima.

Ljajić: Vučić rekao da će biti puno kadrovskih osveženja

U razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nije bilo reči o personalnim rešenjima, ali je Vučić rekao da će biti puno kadrovskih osveženja, preneo je novinarima lider SDPS Rasim Ljajić.

- Predsednik nam je rekao i da ćemo u narednih 15 dana imati novi krug konsultacija i razgovarati o pitanjima koja vas najviše interesuju, jer danas o tome nije bilo reči - rekao je Ljajić novinarima nakon konsultacija.

Rasim Ljajić Rasim Ljajić - FOTO: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC

Na pitanje kakav je njegov lični stav, da li svi koji su ušli u skupštinu, treba da uđu i u vladu, Ljajić je odgovorio - "ne treba", jer bi, kaže, bilo loše da Srbija ostane bez opozicije u parlamentu.

- Ja sam danas rekao šta mislim o tome. Nisam spominjao nijednu stranku, da li treba ili ne, jer to i nije moj posao, ali mislim da Srbija u parlamentu treba da se ima vlast i opoziciju, da je to dobro za zemlju, za vladu da ima korektiv koji kritikovati poteze i akcije vlade, kao deo normalnog političkog procesa u zemlji i u parlamentu - rekao je Ljajić.

I on je naveo da će nova vlada biti vlada kontinuiteta po pitanju programa, plana i prioriteta, a to su ekonomija, infrastruktura i poboljšanje pozicije zemlje na međunarodnom planu, posebno u svetu pregovora oko KiM.

- Postoje različite vrste inicijativa iz EU i SAD i Srbija treba da spremno i sa novom vladom uđe u te pregovore - rekao je Ljajić, čiji je SDPS bio na listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    21. jul 2020 | 12:10

    Narad je na izborima svojim glasovima pokazao da je zadovoljan radom SNS-a i Vučića.

  • sca

    21. jul 2020 | 14:53

    SNS ima kapaciteta i moze da vodi sama drzavu uveren sam

  • Ina

    21. jul 2020 | 16:03

    Bolje formirati sto bolju vladu a ne zuriti sa tim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA