Čedomira Jovanovića još štiti poslanički imunitet

 
 ≫ 
  • 7

Obzirom da novi saziv parlamenta još nije konstituisan i da novi poslanici nisu položili zakletvu, lider LDP je faktički još poslanik koji uživa imunitet

Čedomir Jovanović Foto: Nikola Tomić

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović tokom vikenda, odmah pošto je pušten kući sa Infektivne klinike gde je lečen od teške upale pluća i virusa korona, u ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu, reketom za tenis prebio je vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar" Ž.I.

Tom prilikom Ivkoviću je naneto više posekotina koje su mu lekari Urgentnog centra zašili. Niz je ovde samo započet, jer je Jovanović jutros imao novi incident, kada je napao i advokata vlasnika "Fizio centra". U čitav incident, navodno, je umešana i njegova supruga.

Do zvaničnih sazanja šta je povod ovih incidenata nije došlo jer se Jovanović nije javljano na telefon, a iz LDP-a su rekli da "nemaju nameru da doluvaju ulje na vatru", piše Danas.

Protiv Jovanovića, koga štiti poslanički imunitet, još nije pokrenut postupak, jer tužilaštvo čeka izveštaj policije o prvom događaju, kao i lekarski nalaz o povredama koje je zadobio vlasnik klinike.

- Vrše se provere događaja, u toku je prikupljanje obaveštenja od svih prisutnih lica, pribavlja se medicinska dokumentacija za lice kome su nanete povrede, uzimaju video snimci - objasnila je portparolka Trećeg osnovnog tužilaštva Maja Delić.

Pored toga, kako je dodala, proverava se da li je Jovanović nakon što je izašao iz bolnice, gde je bio na lečenju, prekršio karantin, odnosno da li mu je karantin naložen.

Ako tužilaštvo, nakon dobijanja izveštaja, odluči da krivično goni Jovanovića, za njegovo pritvaranje ili makar zadržavanje u trajanju od 48 sati postoji i prepreka poslaničkog imuniteta koji Jovanović i dalje uživa.

Prema Poslovniku Narodne skupštine Srbije - članovi 252, 253 i 254 poslovnika - "narodni poslanik, u skladu s Ustavom i zakonom, uživa imunitet od dana potvrđivanja do dana prestanka mandata".

Obzirom da novi saziv parlamenta još nije konstituisan i da novi poslanici nisu položili zakletvu, lider LDP je faktički još poslanik koji uživa imunitet.

- U Poslovniku piše da ako se narodni poslanik pozvao na imunitet, ne može da bude pritvoren, niti protiv njega može da se vodi krivični ili drugi postupak u kome se može izreći kazna zatvora, bez odobrenja Narodne skupštine. Da li će krivični postupak biti pokrenut i da li će se Jovanović pozvati na imunitet još je rano govoriti - rečeno je "Danasu" u Odboru za administrativno-mandatna i imunitetska pitanja.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    20. jul 2020 | 12:06

    Eee njemu treba obezbedjenje ,mnogo bitan covek,taj,visee nece da vidi ni s od skupstine

  • Toma

    20. jul 2020 | 11:48

    Dokle imunitet za teska krivicna dela?! Sta se ceka za proceesuiranje?!

  • Mile

    20. jul 2020 | 11:53

    Sramota ide okolo uz obezbedjenje policije u civilu i bije redom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA