Dačić u poseti Aleksincu: "Možda je udario tast na zeta, ali ja na Vučića nisam sigurno"

 
 ≫ 
  • 1

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić negirao je navode da između SPS i SNS postoji bilo kakav sukob

Ivica Dačić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je Srbiji potrebno nacionalno jedinstvo i negirao navode da između Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke postoji bilo kakav sukob.

Komentarišući sporni spot opštinskog odobra iz Raške, u kojem se sugeriše raskol između SPS i SNS, Dačić je rekao da je Srbiji potrebno nacionalno jedinstvo i da ne želi da komentariše navode da nešto radi protiv SNS.

- Možda je udario tast na zeta, ali ja na Vučića nisam sigurno - rekao je ministar aludirajući na činjenicu da su predsednik opštinskog odobra SNS i predsednik opštinskog odbora SPS u Raškoj tast i zet.

Dačić je naveo da je Aleksinac jedno od mesta gde SPS ima najbolji izborni rezultat u Srbiji i izrazio uverenje da će tako biti i ovoga puta.

Stići će pravda one koji su nas bombardovali

Govoreći o bombardovanju Srbije 1999. godine, ministar je rekao da se njegovi stavovi nisu promenili.

- One koji su bombardovali Aleksinac i ubili nedužne civile, pa i vojnike i policajce stići će pravda. Nisam pristalica toga da svako treba da okrene i drugi obraz, već da svako dobije ono što zaslužuje. Kako oni prema nama, tako mi prema njima - rekao je Dačić.

Ministar je takođe izjavio da SPS nema razloga da vodi predizbornu kampanju u Aleksincu već je došao da se "vide i izljube".

- Svaki dan mog rada i moji rezultati su moja kampanja. Do sada je 18 zemalja povuklo priznanje Kosova. Pobedili smo, Kosovo više nema većinu u UN i o njemu se opet pregovara - rekao je ministar.

Govoreći o prošlosti stranke, Dačić je rekao "čvrsti smo u uverenju da pozitivne vrednosti socijalizam treba da budu u kontinuitetu", i izjavio da se ponosi i Titom i Slobodanom Miloševićem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA