Pompeo pisao Vučiću: Zahvalio za transport američkih građana iz Srbije u SAD

 
  • 42

Srbija je zatvorila granice i obustavljen i sav vazdušni saobraćaj

predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, Majk Pompeo Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo državnog sekretara SAD, Majka Pompea, koji je zahvalio za transport američkih građana iz Srbije u SAD. Srbija je zatvorila granice, i uvela vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, a samim tim je obustavljen i sav vazdušni saobraćaj.

U Pompeovom pismu se kaže:

- Dok vlade širom sveta streme ka tome da zaštite sopstvene građane od pandemije COVID-19, želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Sjedinjenih Država onda kada im je to bilo potrebno.

Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u Sjedinjene Države čarter letom Er Srbije, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američkih državljana vrati svojim domovima i porodicama u vreme koje je za sve nas puno neizvesnosti i izazova.

Takođe, želim da pohvalim i osoblje Er Srbije i nadležne organe na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u tako kratkom roku i na herojstvu i saosećanju koje su pokazali putnicima na letu.

U ime SAD zahvaljujem Vam na podršci i prijateljstvu u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi.

Radujem se danu kada će ova pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode - navodi se u pismu, saopštila je pres služba predsednika.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    3. april 2020 | 21:47

    Srbija postuje Ameriku i uvek je tu da pomogne sirokogrudo!

  • biksi

    3. april 2020 | 21:02

    Vucic je covek koji je uvek spreman da pomogne.

  • Vidojka

    3. april 2020 | 17:08

    Svaka čast pćnašem predsedniku što u ovim trenucima razmišlja i pomaže u nevolji i drugim nacijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA