Vučić danas donosi važnu odluku o merama: Saopštiće je u 20 sati nakon niza ovih sastanaka

 
 ≫ 
  • 87

Predsednik jutros razgovara sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom

Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 20 sati, nakon niza sastanaka koje će imati tokom dana, javila je TV Prva.

Predsednik je jutros razgovarao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Vučić se sastao danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, kao i o međusobnoj podršci, saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa, ali i o migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije.

Odnosi dve zemlje i napredak u ekonomskoj saradnji ocenjeni su kao izuzetni, uz tendenciju daljeg intenzivnog razvoja u svim oblastima, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić zahvalio je premijeru Orbanu na odličnoj saradnji i podršci koju pruža Srbiji u svim sferama društvenog života.

- U teškim vremenima važna je uzajamna podrška i solidarnost - napisao je predsednik na Instagram nalogu @buducnostsrbijeav - uz fotografije susreta kada je Orban bio u poseti Beogradu.

Vučić će u 12 sati imati sastanak sa službama bezbednosti, a u 18 sa patrijarhom Irinejom, navela je ta televizija.

U 19 časova predviđen je sastanak sa članovima zdravstvenog Kriznog štaba za praćenje korona virusa.

Nakon toga očekuje se da saopšti odluku o merama koje će biti preduzete u cilju zaštite stanovništva od širenja korona virusa.

Predsednik Vučić danas treba da donese odluku o tome da li će biti uvedena upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe, saznaje Tanjug.

Vulin uputio zahtev Vučiću za preduzimanje neohodnih mera

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je sinoć pismeni zahtev predsedniku Aleksandru Vučić da, u skladu sa ustavnim ingerencijama, preduzme sve neophodne mere na zaštiti stanovništva.

Aleksandar Vulin Aleksandar Vulin - Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Nakon pojave korona virusa procena je da bi dalje širenje moglo značajno ugroziti zdravlje šireg stanovništva, a  time i funkcionisanje života u Republici Srbiji. To zahteva donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika RS. Sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoje ustavno ovlašćenje - rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Vučić ne isključuje uvođenje vanrednog stanja

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije izjavio da, ukoliko zbog dešavanja narednih dešavanja u vezi sa korona virusom bude potrebe, postoji mogućnost za uvođenje vanrednog stanja u zemlji.

- Vanredno stanje se uvodi ukoliko ministar odbrane pošalje vrhovnom komandatu, predsedniku države, pismo da je ugrožena bezbednost države, zatim ga šaljemo u skupštinu, ali, pošto je zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi, moguće je da predsednik Srbije, predsednik skupštine i vlade, zajedničkim, trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje. Onda znate šta to znači. Ako se uvede vanredno stanje nema više kafića, barova, bisokopa, pozorišta, već vojska na ulice, zna se šta na granici I tako dalje - rekao je ranije Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: 80 godina od oslobođenja Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    15. mart 2020 | 10:39

    Verujemo da će predsednik doneti ispravnu odluku.

  • Aca

    15. mart 2020 | 11:00

    Vucic će prvo imati važne sastanke, i svi zajedno će doneti odluku najbolju za nas narod .

  • Ana S

    15. mart 2020 | 11:00

    Uvreni smo da će predsednik doneti odluku koja je u najboljem interesu građana Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA