Italija je jedan od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije: Vučić sa Luiđijem di Majom

 
 ≫ 
  • 0

- Odnosi dve zemlje su veoma dobri, imamo podršku Italije za naš evropski put - istakao je predsednik Vučić i naglasio da dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Italije Luiđijem Di Majom. Na sastanku su istaknuti dobri odnosi dve zemlje, a predsednik je naglasio i podršku Italije Srbiji na evropskom putu.

- Odnosi dve zemlje su veoma dobri, imamo podršku Italije za naš evropski put - istakao je predsednik Vučić i naglasio da dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa.

- Italija je danas jedan od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije u Evropi i već više godina je i jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije. Ona je drugi spoljnotrgovinski partner Srbije i drugo izvozno tržište (do kraja 2018. bilo je prvo), a četvrti uvozni partner - rekao je predsednik Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Italije Luiđijem Di Majom. #Serbia #ItalyA post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Vučić je istakao da Italija spada među najveće investitore u srpsku privredu.

Dvojica sagovornika razgovarali su o situaciji u regionu i o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine nakon uvođenja taksi na srpsku robu. Predsednik Vučić istakao je da je Srbija spremna da, odmah po ukidanju taksi, nastavi razgovore i dijalog sa Prištinom i izrazio nadu da postoji mogućnost da se dođe do kompromisnog rešenja problema.

- Italija je prijatelj Srbije na evropskom putu i učinićemo sve da ubrazamo proces priključenja. Zapadni Balkan jeste ključni faktor proširenja EU - istakao je ministar spoljnih poslova Italije de Majo i predložio da se nastavi sa dobrom praksom održavanja zajedničkih sednica dveju vlada.

De Majo je predsedniku Vučiću čestitao na ekonomskim rezultatima, naročito u smanjenju nezaposlenosti, kao i u oblasti novih tehnologija i uključenju mladih u te procese.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA