Tri meseca posle izbora na KiM: Još bez rezultata analiza koverata iz centralne Srbije

 
  • 0

Tužilaštvo u Prištini je poslalo uzorke koverata s glasovima iz centralne Srbije u inostranstvo na ispitivanje, piše prištinska Gazeta

Tužilaštvo u Prištini ni tri meseca od održavanja prevremenih izbora na Kosovu nije dobilo rezultate analiza uzoraka koverata sa glasovima iz centralne Srbije, zbog kojih je više od 20 službenika Centralne izborne komisije navodno imalo alergijske reakcije i završilo na medicinskom tretmanu.

Kako piše prištinska Gazeta, Tužilaštvo je poslalo uzorke koverata s glasovima iz centralne Srbije u inostranstvo na ispitivanje.

Portparolka tužilaštva, Ljaureta Ulaj rekla je za Ekspres da se istrage ovog slučaja nastavljaju.

- U toku su istražne radnje u vezi s rezultatima analiza, mi ih čekamo, jer oni još nisu stigli - stoji u odgovoru Ulaja za Gazeta Ekspres.

Direktorka Klinike za zarazne bolesti u Prištini Ljindita Ajazaj - Beriša rekla je na konferenciji za novinare da su rezultati dobijeni od Instituta za biohemiju o kovertama koje dolaze iz Srbije isključili mogućnost bilo kog infektivnog uzročnika, prenosi Kosovo onlajn.

Srpske vlasti su ovaj slučaj ocenile kao pokušaj manipulacije srpskim glasovima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA