Prijateljski odnosi Slovačke i Srbije: Lajčak pozvao Dačića na Ministarski sastanak OEBS-a

 
 ≫ 
  • 1

Ministar Lajčak je informisao šefa srpske diplomatije o predsedavanju Slovačke OEBS-u i zamolio da dve zemlje nastave usku saradnju i koordinaciju

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić i njegov slovački kolega i predsedavajući OEBS, Miroslav Lajčak, saglasili su se danas u Bratislavi da su bilateralni odnosi dveju država prijateljski, kao i da ih karakteriše intenzivan politički dijalog. Takođe, pozitivno su ocenili multilateralnu saradnju.

Ministar Lajčak je informisao šefa srpske diplomatije o predsedavanju Slovačke OEBS-u i zamolio da dve zemlje nastave usku saradnju i koordinaciju.

Pozvao je ministra Dačića na Ministarski sastanak OEBS-a koji će se u decembru održati u Bratislavi, saopšteno je iz MSP.

Ministar Dačić informisao je slovačkog kolegu o situaciji u regionu i aktuelnom stanju u dijalogu sa Prištinom. Preneo je spremnost za prenošenje iskustava, kao i pomoći Slovačkoj tokom predsedavanja OEBS-u.

Dvojica ministara potpisali su danas Sporazum između vlada Srbije i Slovačke o bavljenju plaćenim poslovima članova porodica zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama, konzularnim predstavništvima ili misijama pri međunarodnim organizacijama.

DAČIĆ POLOŽIO VENCE NA SRPSKOM GROBLJU VELIKOM MEĐERU

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić položio je danas vence na Srpskom groblju u Velikom Međeru, gde je sahranjeno oko 6.000 tragično nastradalih sunarodnika.

Srpsko groblje nalazi se na prostoru logora Nađmeđer iz Prvog svetskog rata kroz koji je prošlo preko 21.000 Srba i ovaj kompleks predstavlja jedno od najvećih mesta stradanja Srba u Prvom svetskom ratu.

Ivica Dačić polaže vence na groblju u V. Međeru Polaganje venaca na groblju u Velikom Međeru - Foto: mfa.gov.rs

Dačića je prilikom posete ovom kompleksu dočekao gradonačelnik Velikog Međera, kao i predstavnici i članovi više udruženja Srba u Slovačkoj.

Dačić danas i sutra boravi u poseti Slovačkoj gde će učestvovati na konferenciji "Prevencija konflikata, održavanje mira i promocija sveobuhvatne bezbednosti" koju organizuje slovačko predsedništvo OEBS-a.

On će uz Miroslava Lajčaka, ministra spoljnih poslova Slovačke i predsedavajućeg OEBS-a, biti glavni govornik na tom skupu.

Cilj konferencije OEBS-a jeste obezbeđivanje razmene iskustva u oblasti reforme sektora bezbednosti, kao i pokretanje aktuelnih tema iz ove oblasti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    9. septembar 2019 | 15:39

    I taj Lajcak je smece dok je bio u Bosni i zaradjivao pare rekao je Dodik koliko onda je drugo pricaoMoji Srbi pregovarajte direktno sa Amerikancima ovo drugo je Holivud

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA