"To je okupirana teritorija": Palma traži od Palmera da zvanično konstatuje da je KiM deo Srbije

 
  • 6

Kako je saopšteno, Marković je upitao da li u Briselskom sporazumu ili bilo gde piše da je zabranjeno predsedniku Srbije ili nekom srpskom zvaničniku da obiđu taj deo srpske teritorije

Predsednik vladajuće Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je danas specijalnog predstavnika državnog sekretara SAD Majka Pompea za Zapadni Balkan Metjua Palmera da u zvaničnom saopštenju konstatuje da je prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

- Kosovo i Metohija je danas okupirana teritorija. Tamo su naoružane jedinice Kfora i Euleksa. Da vidimo šta će Palmer da uradi. Mi smo se uvek nadali kada dođe do promene u međunarodnoj zajednici da će nešto da se uradi na bolje, ali to se do sada nije dešavalo - izjavio je Marković na televiziji Pink.

Kako je saopšteno, Marković je upitao da li u Briselskom sporazumu ili bilo gde piše da je zabranjeno predsedniku Srbije ili nekom srpskom zvaničniku da obiđu taj deo srpske teritorije.

- Predsednik Srbije ne ide da šalje militantne poruke nego je za kompromis. Tamo je izborna kampanja i predsednik hoće da kaže Srbima da mi hoćemo saradnju sa Albancima, hoćemo kompromis, ali ne na način kako to rade kosovski Albanci - izjavio je Marković.

(Telegraf.rs/Beta)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    4. septembar 2019 | 12:08

    Bravo Palma...niko im ne kaže pravo stanje Kosova,da je Kosovo Srbija, a oni stalno gone istu politiku kao Kosovo spada u raspad Jugoslavije kao ostale republike...drže se nametnute gluposti,a mi šutimo...

  • W

    4. septembar 2019 | 11:26

    tako bree

  • Lud zbunjenoga

    4. septembar 2019 | 12:01

    Međunarodno pravo postoji samo kao predmet na fakultetu i ništa više. Prvi put pravo je pogaženo agresijom na SRJ bez odluke SB a onda je priznato Kosovo kao država i pored rezolucije 1244 po kojoj je KiM sastavni deo Srbije. Znači pravo je sila a ne ono što učiš na fakultetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA