Da nismo prihvatili dijalog, rušili bi RTS: Vučić o sastanku sa predstavnicima opozicije

 
 ≫ 
  • 46

Predsednik se obratio posle obilaska radova na izgradnji vijadukta "Čortanovci" na železničkoj deonici Stara Pazova - Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić , posle obilaska radova na izgradnji vijadukta "Čortanovci" na železničkoj deonici Stara Pazova - Novi Sad, odgovarao je na pitnaja novinara o aktuelnim temama iz zemlje i regiona.

O PRISLUŠKIVANJU

Kada je u pitanju njegova odluka o skidanju oznake "poverljivo" sa dokumenata o praćenju, predsednik je rekao da je smatrao da je interes javnosti d avidi šta je istina.

- Sedam godina nisam govorio o tome. Skinuo sam oznaku tajnosti u skladu sa zakonom, jer ljudi u Srbiji moraju da čuju istinu - izjavio je on i naglasio da je laž kako je to učinio zbog povezanosti sa navijačem Partizana, što su pojedinci pokušali da plasiraju.

Rekao je da su se mnogi koji ga napadaju zapravo uplašili da bi mogao skinuti tu oznaku i sa drugih dokumenata, pa bi se o njima mogle otkriti ozbiljne stvari, ali da on to, naglasio je, neće učiniti.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Što se tiče osobe koja se predstavljala kao novinara Krika i pratila suprugu brata Siniše Malog, rekao je da je više lica privođeno i da čeka da ga nadležni obaveste o detlajima istrage.

O SASTANKU VLASTI I OPOZICIJE

Predsednik Srbije rekao je da podržava razgovor predstavnika vlasti i opozicije i da je uvek bio za to, ali da on ne može prisustvovati istom, jer mu Ustav Republike Srbije ne dozvoljava to.

- Ja sam rekao da ću uvek da podržavam dijalog i rekao sam da sam za dijalog uvek i svuda. Zašto Đilas nije tu je zato što se kupa. Zato što se „brčka“ i to treba da kaže narodu - izjavio je predsednik Srbije kometarišući izostanak Dragan Đilasa sa današnjeg sastanka vlasti i opozcije.

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poručio je da nije problem da se ispuni ono što traži opozicija, i po pitanju biračkih spiskova i po pitanju finansiranja partija, ali je problem opozicije to što lažima i izmišljenim pričama ne mogu da pobede rad, marljivost i sposobnost, niti mogu da se nose s činjenicom da aktuelna vlast ima rezultate.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednika DS Zorana Lutovca da je vlast, "samim tim što su pristali da učestvuju u dijalogu, priznali da izborni uslovi nisu dobri", Vučić je rekao da je to najbolji pokazatelj licemerja sa kojim se suočavamo.

Da nismo prihvatili dijalog, opozicija bi rekla da vlast ne želi dijalog i pozvala bi na demonstracije. Rekli bi "Hajde da rušimo RTS, hajde da idemo na ulice". Pošto smo prihvatili, oni sad govore kako smo priznali da su uslovi bili loši. Ne, uslovi su odlični - rekao je.

O LICU KOJE JE PRATILO PORODICU BRATA SINIŠE MALOG

Predsednik Srbije izjavio je da je utvrđen identitet osobe koja je pratila nevenčanu suprugu Predraga Malog, brata ministra finansija Siniše Malog, te da je u tom slučaju privođeno više osoba. Upitan o saslušanju jedne osobe u vezi sa tim slučajem, Vučić je rekao da ima informacije da je više osoba privođeno, kao i da je utvrđen identitet osobe koja je pratila suprugu Predraga Malog.

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Čekam da me nadležni organi obaveste, ako me budu obavestili, ali sam siguran da će biti veoma interesantno i državljanstvo te osobe i šta će ona da kaže. Od drugih osoba sam čuo vrlo čudna objašnjenja - rekao je Vučić i naveo da su pojedinci na društvenim mrežama lagali da je SNS angažovao nekoga u Engleskoj da prati suprugu Malog.

- Da vidimo tog Engleza iz SNS. Jeste, mi smo išli u Englesku i angažovali Engleza da prati suprugu Predraga Malog. To je bila svetska zavera, pa će narod biti oduševljen kada čuje takve podatke - rekao je Vučić novinarima u Čortanovcima.

O DODELJIVANJU PASOŠA BIVŠOJ PREMIJERKI TAJLANDA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom dodele pasoša bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šinavatri, da ne vidi u tome problem i da se zalaže za potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ne vidim da je to za nas problem, posebno ako je vlada mogla da vidi ma kakvu ekonomsku ili neku drugu korist za našu zemlju - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara i dodao da "pasoš nije neka svetinja".

- Dovedite ljude u našu zemlju, bolje da dovodimo ljude, mnogo smo ih izgubili zahvaljujući siromaštvu u kojem su nas ostavili - objasnio je predsednik.

Istakao je da ne može da govori o svim konrektim slučajevima, ali da je načelno za potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša.

- Pre svega bih voleo da to vidim na primeru državljana nekih drugih zemalja iz regiona, ali i svih drugih - rekao je.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mašnica

    9. avgust 2019 | 12:29

    Opozicija je poznata po tome da brine samo o sebi.

  • Verica

    9. avgust 2019 | 13:46

    Opozicija nema podrsku gradjana, sve joj je uzalud sto radi ..

  • Tara

    9. avgust 2019 | 12:09

    Opozicija nece dijalog oni stavove izlazu na ulici nasilnicki. Drugacije ne znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA