Šapčanki koja je na Tviteru pretila deci Aleksandra Vučića, određen pritvor do 30 dana

 

Aleksandra je saslušana u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal zbog sumnje da je izvršila krivično delo ugrožavanje sigurnosti

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Šapčanki Aleksandri Janković Aranitović (49), osumnjičenoj da je prošle sedmice putem društvene mreže Tviter uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je prethodno saslušana u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, zbog sumnje da je izvršila krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

U saopštenju suda se precizira da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je Aleksandri odredio pritvor do 30 dana, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Aleksandar Vučić, pretnje, Danilo Vučić, Milica Vučić Printscreen/Twitter/Alexandrizam

Protiv ovog rešenja osumnjičena i njen branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Podsetimo, posle Vučićeve objave o poseti Smederevu i Železari, gde je predsednik napisao kako je to važan dan za Srbiju, Smederevo i radnike koji rade i žive u tom gradu, korisnik koji je na Tviteru upisan pod nadimkom "Alexandrizam" uputio je jezivu poruku njegovoj deci.

Dokle bre više žvalonja, dokle? Je**m ti Danila mrtvog i nabijem ti na ku**c kljakavu Milicu, šmokljo - napisano je ispod objave.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    28. jul 2019 | 21:00

    Sto ostrija kazna, ovakve stvari se ne smeju ponavljati.

  • Rodja

    28. jul 2019 | 21:08

    Ovakve stvari nemaju opravdanje,a doticna ce odgovarati.

  • lazar

    28. jul 2019 | 21:25

    Pretnje senece tolerisati, Srbija je uredjena zemlja u kojoj se postuje zakon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA