SzS podneo krivičnu prijavu protiv Stefanovića, on odgovara: Šta očekivati od notornog lažova Đilasa

 
  • 44

Oštar odgovor ministra na tvrdnje lidera SzS

Savez za Srbiju podneo je danas krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića zbog navodnog falsifikovanja diplome o osnovnom fakultetskom obrazovanju, kao i protiv članova nostrifikacione komisije sa Megatrend fakulteta, koja je diplomu nostrifikovala, saopštio je predsedavajući SzS-a Dragan Ðilas. S druge strane, Stefanović je odbacio optužbe lidera SzS da je falsifikao diplomu fakulteta, nazivajući ih notornim lažima i izmišljotinama kojima, kako je rekao, Dragan Ðilas pokušava da skrene pažnju javnosti sa ozbiljne korupcije u koju je upleten.

Prvobitno je Ðilas na konferenciji za štampu rekao da se Stefanović pre 15 godina obratio sa zahtevom Megatrend fakultetu u Beogradu da nostrifikuje diplomu koju je stekao na Megatrend International Expert Consortium Limited u Londonu.

- Ta kompanija u Engleskoj nikada nije bila registrovana za obrazovanje - tvrdi Ðilas.

Na pitanje da li je SzS tražio na uvid diplomu za koju tvrde da je falsifikat, rekao je da nisu.

Upitan da li je ova konferencija za danas zakazana zbog toga što je ministar unutrašnjih poslova juče rekao da Tužilaštvo sprovodi istragu o tome da je kompanija Dragana Ðilasa nelegalno kupovala minute na javnom servisu, Ðilas je kazao da je on ranije najavio svoju pres konferenciju.

Dragan Đilas Đilas - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Šta očekivati od notornog lažova Ðilasa, čoveka koji ne zna da izgovori istinu - rekao je Stefanović novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše optužbe iz SZS.

Stefanović je rekao da je sve u vezi sa njegovom diplomom čisto i regularno i da je urađeno u skladu sa zakonom, da nije išao u London i da se školovao u Srbiji po programima koji su, kako kaže, bili zakonski odobreni od svih vlada od devedesetih do danas.

- Kao što su izmišljali za moj doktorat, tako će se ispostaviti i za ovo. Ovakvim pričama pokušavaju da skrenu pažnju sa ozbiljne korupcije u koju je upleten Ðilas, što će se pokazati pre ili kasnije - rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović Stefanović - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dodao je da takvim optužbama Ðilas pokušava da izbegne odgovor na pitanje kako se obogatio i u kakvim je mahinacijama učestvovala njegova kompanije o čemu je, kaže Stefanović, u svojim izveštajima pisala Verica Barać.

Stefanović je naveo da je lider SZS-a u javnosti govorio da je bogatstvo stekao u Češkoj, ali je da je utvrđeno da je od poslovanja u toj zemlji zaradio 74.000 evra zbog čega se, kaže, postavlja pitanje kako je došao do 25 miliona evra.

- Toliko je Ðilas prijavio u razgovorima sa novinarima, ali pitanje je da li je i to tačno - kazao je Stefanović.

Naveo je da je kroz firme koje su bile u Ðilasovom direktnom vlasništvu i kroz one koje su bile povezane sa njima, prošlo 18 milijardi dinara i to u periodu dok je Ðilas bio na vlasti.

- Potpuno je jasno da je Ðilas svoje bogatstvo stekao zloupotrebljavajući svoje javne funkcije, a da bi izbegao odgovore na pitanja o bogaćenju, svakog dana će izmišljati nešto slično ovome - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA