"Teško onom ko mora da reši pitanje Kosova": Biković o KiM i odnosu Srbije sa Rusijom

Ne moramo da budemo složni u vezi s Kosovom, ali moramo biti solidarni u zastupanju interesa Srbije - rekao je srpski glumac

  • 25
Miloš Biković, crkva, hram, liturgija Foto: TV Hram, Nikola Tomić

Srpski glumac Miloš Biković izjavio je da Srbija mora naći rešenje kosovskog problema bez rata i sukoba, ali da se ne sme odreći svoje teritorije jer će tako Kosovo biti zauvek izgubljeno.

- Mislim da moramo naći rešenje kosovskog pitanja kroz model da izbegnemo sukobe i rat, ali ne smemo se Kosova odreći, jer ako to uradimo, ono će biti zauvek izgubljeno. Može da bude okupirano, i privremeno izgubljeno, ali mi ne smemo i ne možemo da ga se odreknemo - rekao je Biković.

On je dodao da ne zna šta se sve dešava na Kosovu i Metohiji, ali je zabrinut za to pitanje.

- Ne znam šta se sve dešava dole, pa mi je teško da odgovorim na ovo pitanje. Siguran sam da nije lako onome ko mora da reši pitanje Kosova. Da li ono mora da se reši odmah, veoma je važno pitanje. Ne znam ni kakve su posledice zamrzavanja dijaloga. Drago mi je što ne moram sve to da znam i da budem taj ko donosi odluku. Mislim da je referendum za Kosovo dobro rešenje. Ovo je težak trenutak. Ne moramo da budemo složni u vezi s Kosovom, ali moramo biti solidarni u zastupanju interesa Srbije - naglasio je on.

KOSOVO NEZAVISNOST DEFILE Ne moramo da budemo složni u vezi s Kosovom, ali moramo biti solidarni u zastupanju interesa Srbije, rekao je Miloš Biković-FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Komentarišući pitanje mešanja crkve u pokitičke teme, Biković je rekao da smatra kako crkva treba da izrazi svoj stav, ali ne i da se upliće u politička pitanja.

-  Crkva ima viševekovno iskustvo. Preživela je sve partije i države, a opstala je i kad nismo imali državu. Ima jedinstveno iskustvo i smatram da su nedopustivi napadi na crkvu.

 KAKAV JE UTISAK VLADIMIR PUTAIN OSTAVIO NA NJEGA?

- Putin je na mene ostavio utisak jednog velikog državnika. I čoveka koji ima duhovnu vertikalu - rekao je glumac. On se osvrnuo na srpsko-rusko prijateljstvo i rekao da ne misli da je Rusija jedini prijatelj Srbiji, jer smatra da ih naša zemlja ima mnogo, ali da bi ih trebalo umnožiti, dobre odnose razvijati i negovati kroz kulturu i kinematografiju.

- Trebalo bi prijatelje umnožiti. A najvažnije je podsetiti neke da smo prijatelji, jer su to izgleda zaboravili - izjavio je Biković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    5. jul 2019 | 18:20

    Teško onom ko mora da reši pitanje Kosova": Biković o KiM i odnosu Srbije sa Rusijom"""""" AKO SE RADI PO POSTOJECEM USTAVU ONDA JE PITANJE CELOG KOSOVA I METOHIJE I DEFINISANO I RESENO A AKO SE KRSI POSTOJECI USTAV SRBIJE PO PITANJU NATO EU VOJNO OKUPIRANE JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE ONDA JE IZUZETNO TESKO !

  • 🇷🇸

    5. jul 2019 | 15:31

    Rešenje je poštovati ustavni poredak Republike Srbije, a tamo jasno piše sve o Kosmetu, čije je i čije je uvek bilo!

  • Iva

    5. jul 2019 | 16:25

    Imali iko u ovoj zemlji? Uspesan pametan! A da ga vi nebi komentarisali u negativnom smislu! Daj boze da je mnogo bikovica djokovica i td..pa dali smi toliko zli !? Nemigu da verujem! Pa nemamo mi neprijatelje sa strane ,dovoljni smo sami sebi.sram vas bilo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA