Brnabić o Makronovoj izjavi o proširenju EU: Vlada Srbije neće menjati svoje planove

 
  • 5

Brnabićeva je kazala da su tri stuba Vlade Srbije - ekonomska stabilnost, reforma javne uprave i vladavina prava oblasti u kojima moraju da se nastave započete reforme, i istakla da se to prvenstveno radi zbog građana Srbije

Vlada Srbije ne bi menjala svoje ciljeve i ono što radi, čak i u slučaju da sve članice Evropske unije kažu da proširenja neće biti u narednih 10 ili 20 godina, što nije slučaj, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva je, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne bi trebalo govoriti o proširenju dok se ne sprovedu reforme unutar EU, kazala da je Makronov stav poznat i da ne utiče na ciljeve Vlade Srbije.

Premijerka je, odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska radova na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, kazala da su tri stuba Vlade Srbije - ekonomska stabilnost, reforma javne uprave i vladavina prava oblasti u kojima moraju da se nastave započete reforme, i istakla da se to prvenstveno radi zbog građana Srbije.

U sprovođenju reformi u tim oblastima, kako je kazala, Srbiji pomaže EU u procesu evrointegracija kroz otvaranje i zatvaranje poglavlja.

- Čak i da nema proširenja, moja vlada neće ništa promeniti u svom radu. To kada ćemo postati članica EU, zavisi od sadašnjih članica - kazala je srpska premijerka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 2

    3. jul 2019 | 17:36

    Sviđa mi se upornost premijerke i stav o članstvu u EU a kasnije i Nato,uviđa i vlast šta je bolje za ljude da nema druge bolje alternative,samo tako napred.

  • Lekar

    3. jul 2019 | 16:50

    Taj stav treba zadržati; stvarajmo uslove da sebi stvorimo bolji život u svim sferama, a kada to postignemo, gospoda će kucati na naša vrata da ih primimo kako bi pregovarali o našem prijemu u EU (ako je do tada i bude u sadašnjem obliku i sastavu).

  • jovan

    4. jul 2019 | 01:02

    Srbi najpametnija i najlukavija drzava izlazi iz EU Engleska da to valja englezi nikad nebi bezali iz EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA