Skupština o amandmanima na Moravski koridor

 
  • 3

Resorna ministarkaZorana Mihajlović veruje da će takozvani Moravski koridor, čiji se početak izgradnje očekuje sredinom jula, biti završen za 2,5 godine, navodeći da je ta deonica od velikog značaja za privredni razvoj centralne Srbije

Skupština Srbije počela je danas raspravu o 28 amandmana na Predlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije projekta izgradnje infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonica Pojate-Preljina.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović veruje da će takozvani Moravski koridor, čiji se početak izgradnje očekuje sredinom jula, biti završen za 2,5 godine, navodeći da je ta deonica od velikog značaja za privredni razvoj centralne Srbije.

Ona je u načelnoj raspravi dodala da je Moravski koridor važan jer povezuje oko pola miliona stanovnika, ukazujući da se Srbija od 2012. godine ubrzano razvija, povezuje sa susedima, ali se, kako kaže, istovremeno radi i na putevima u zemlji.

Tokom izgradnje auto-puta uradiće se i regulacija reke Morave, a takođe se pravi i telekomunikacioni koridor.

Deo opozicije i dalje bojkotuje rad plenumskih rasprava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta se dogadja

    3. jul 2019 | 13:24

    Toliko nejasnoće sa ovim koridorom i zakonom po pitanju finansija,zemljišta, slušam sednicu.Da li inekada može da bude nešto u ovoj zemlji da ne ispašta narod da se moćnici ne ugrađuju.Znači bilo i ostalo.Jedino sto ovi urade nešto a ovi prethodni skoro ništa. Ne idem na šetnje ,nisam opozicija ali nisam ni zaslepljena.Nama nam pomoći a propasti nećemo.znači večiti ringišpil

  • Milic

    3. jul 2019 | 11:31

    A pruga resavica svilajnac markovac sta ce biti sa njom ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA