Optužuje Srbiju za krizu a neće da ukine takse: Haradinaj pisao Vučiću

 
 ≫ 
  • 18

- Građani severa ne mogu da budu taoci, oni su taoci ove situacije i nije uredu da se to forsira - poručio je Haradinaj

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj poslao je, kako je rekao, pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiciću u kome ga praktično optužuje da je zbog taksi napravio plan veštačkog izazivanja humantarne krize i destabilizovanja severa Kosova i Metohije.

Haradinaj je na pres konferenciji, na srpskom, jeziku, rekao da je uptio pismo Vučiću, kao i da je o tom planu Beograda informisao zemlje Kvinte.

- Građani severa ne mogu da budu taoci. Oni su taoci ove situacije i nije u redu da se to forsira - kazao je Haradinaj.

O ukidanju taksi nema govora, ali će prištinska vlada, kako je rekao Haradinaj biti tu za građane severa ako im bilo šta treba, uključujući i mobilne prodavnice.

- Nije nam namera da otežavamo život građanima na Severu i ne razumemo plan Srbije da silom uvozi robu na Kosovo. Ne može silom, vreme za silu je prošlo. Ako napravimo dogovor za međusobno priznanje u postojećim granicama onda mogu i ekonomski odnosi i slobodna trgovina - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da predsednik Srbije pokušava da pokušava od Prištine da "isposluje" ukidanje taksi, što nisu mogli da učine ni Tramp, ni Merkel, ni Makron, piše portal Telegrafi.

- Neverovatno je da u Srbiji postoji takva logika. Predsednik Vučić je kreator i implementator ovog scenarija, i on veruje da može ono što predsednik Tramp, nemačka kancelarka Merkel i francuski predsednik Makron nisu bili u mogućnosti da postignu, a to je suspenzija poreza. On pokušava da to postigne destabilizacijom na severu, stvarajući humanitarnu krizu - rekao je Haradinaj, a prenosi Telegrafi.

VIDEO: Haradinaj: Ne može Srbija silom da uvozi robu na sever KiM

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PPNj

    2. jul 2019 | 19:28

    Za pocetak zabraniti prolaz svim gradjanima kosova bez srpskih dokumenata prolaz kroz Srbiju.

  • Delija

    2. jul 2019 | 19:28

    Vreme za silu tek dolazi....Vucicu ulazi na sever,da vidimo sta moze a sta ne moze,dosta nam je ovog ratnog zlocinca

  • D.V.

    2. jul 2019 | 20:33

    Naplacivati siptarima prolaz kroz Srbiju.Ovaj kao da je doneo zemlju na opankama iz Albanije na Kosovo.Prvo zlocinci da odgovaraju za zlocine pa tek Sa njima razgovarati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA