Telefonski razgovor sa Merkelovom je deo "operacije Pariz", Selaković poručio: EU se trudi da sastanak 1. jula napravi neki pomak

 
 ≫ 
  • 1

Uveren sam da je sve usmereno ka tom sastanku jer svima je jasno da trenutna situacija na Kosovu i Metohiji ugrožava bezbednost čitavog regiona - kazao je Nikola Selaković

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je telefonski razgovor Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel deo "operacije Pariz" i nastojanja da sastanak 1. jula u glavnom gradu Francuske napravi pomak u razgovorima o Kosovu i Metohiji.

- Svima je jasno da je u toku "operacija Pariz", da se veliki, pre svega u EU, trude da sastanak u Parizu napravi neki pomak i učini nas bližim razgovorima i traženju rešenja. Uveren sam da je sve usmereno ka tom sastanku jer svima je jasno da trenutna situacija na Kosovu i Metohiji ugrožava bezbednost čitavog regiona - kazao je Selaković za tv Prva.

Angela Merkel, Aleksandar Vučić Nikola Selaković izjavio je da je telefonski razgovor Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel deo "operacije Pariz-Foto: AP/Tanjug

On je ocenio da je važno što će 10. juna biti održana sednica Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji, ali i dodao da ne veruje da će taj sastanak bilo šta suštinski promeniti.

- Iskustvo nas uči da se odluke donose na drugom mestu, a da se onda potvrđuju u Savetu bezbednosti - naveo je Selaković.

(Telegraf.rs/Beta)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. jun 2019 | 17:54

    ZA SRBIJU I SRBE 1 JULI CE BITI KAO I DO SADA 1 APRIL!!!! NISTA DOBROGA NEMOZEMO OCEKIVATI OD ONIH KOJI RADE VEC 2 DECENIJE NA STVARANJU VELIKE ALBANIJE!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA