Vučić preko Trampovog saradnika pozvao predsednika SAD da dođe u Srbiju: To bi bila "injekcija" za rešavanje problema u regionu (FOTO)

 
 ≫ 
  • 39

Vučić i Džonson su među učesnicima Međunarodne konferencije "GLOBSEC"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bratislavi sa senatorom i predsedavajućim Odbora za unutrašnju bezbednost i vladine poslove Senata SAD Ronom Džonsonom. Odmah potom usledio je i susret i sa Filipom Rikerom, v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom, a posle sastanka sa američkim diplomatama, otkrio je da je uputio još jedan poziv predsedniku SAD Donaldu Trampu da poseti Srbiju.

On je u izjavi novinarima istakao da bi ta poseta bila "injekcija" za odnose dve zemlje, ali i rešavanje problema u regionu.

- Rekao sam da je malo zemalja u kojima on kod ogromnog broja stanovnika ima veću podršku od svih njegovih političkih protivnika u Americi, kao i da dugo predsednik SAD nije dolazo u Srbiju - preneo je Vučić novinarima.

Aleksandar Vučić, Ron Džonson, Bratislava Vučić i Džonson su među učesnicima Međunarodne konferencije "GLOBSEC" foruma u glavnom gradu Slovačke-Foto: Predsedništvo Srbije

On je ostakao da bi poseta Trampa bila velika promena u odnosima.

Kako je rekao, Srbija zna da je mala zemlja i da ne može američki predsednik da se bavi Srbijom ni na dnevnom ni na nedeljnom nivou, ali da bi Trampova poseta bila važna i da bi predstavljala injekciju bilateralnim odnosima dve zemlje, ali i rešavanju svih problema u regionu.

Vučić i Džonson su među učesnicima Međunarodne konferencije "GLOBSEC" foruma u glavnom gradu Slovačke.

Ranije danas predsednik Srbije sastao se i sa rukovodiocem odeljenja za Evropu i Evroaziju i članicom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, a kako je najavljeno predstoji mu sastanak i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Uništena granata iz Prvog svetskog rata u Deliblatskoj peščari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daliborka

    7. jun 2019 | 18:09

    To bi bilo dobro za čitav region a posebno priznanje Srbiji ukoliko bi došlo do takve posete.

  • Avram

    7. jun 2019 | 18:05

    Predsednik se svim silama bori za interese Srbije.

  • Locarno

    7. jun 2019 | 18:19

    Dobar potez našeg predsednika,treba nam pomoć sa prave i jače strane,samo to treba iskoristiti na pravi način i učlaniti se u Nato,zatim i EU i problemi RS nestaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA