Prvi čovek Ruske dume u Srbiji: Slede važni sastanci i sednice u Beogradu

 
  • 51

Na sednici će se razgovarati o daljem razvoju bilateralnih odnosa u sferi politike, ekonomije i humanitarne pomoći, kao i o saradnji na međunarodnim platformama, imajući u vidu savremene izazove i pretnje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa predsednikom Državne dume Federalne skupština Ruske Federacije Vjačeslavom Volodinom.

Sastanak je zakazan u 12.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Tokom boravka u Srbiji predviđen je sastanak Volodina i sa predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković, saopšteno je iz Ambasade Rusije u Beogradu.

Takođe, biće održana posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije, na kojoj će se Volodin obratiti narodnim poslanicima, predstavnicima Vlade Srbije i predstavnicima diplomatskog kora, dodaje se u saopštenju.

Volodin bi trebalo da učestvuje i na otvaranju Četvrtog zasedanja Komisije za saradnju Državne Dume Federalne Skupštine Ruske Federacije i Narodne skupštine Republike Srbije.

U saopštenju se navodi da će Volodin učestvovati i na ceremoniji polaganja venaca kod spomenika Oslobodiocima Beograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA