Mlađani su pretučeni i uhapšeni sin i muž na Kosovu: "Bacili su ih na zemlju, vezali im ruke i tukli ih po bubrezima i rebrima! (VIDEO)

 
  • 4

Presreli su nas i sve pobacali na zemlju. "Ruke u vis", pa na pod. Moju ćerku su gurnuli prvo, pa su je posle udarili u leđa

Sin i muž Mlađane Milovanović iz Donje Varage su među 23 uhapšenih Srba, koje su pripadnici specijalnih jedinica ROSU juče lišili slobode. Mlađanin muž je večeras dovezen u bolnicu i sa povredama glave i bubrega ležu u KBC Kosovska Mitrovica, dok o sinu ova Srpkinja još ništa ne zna.

Za Telegraf.rs Mlađana je ispričala šta se desilo kada je ROSU upao upodručja u kome žive Srbi i počeo da nasumično hapsi.

Ona  još grupa njenih poznanika i rođaka pošla je za Zubin Potok, kada ih je kosovska policija presrela i bez ikakvog povoda počela da tuče i hapsi.

- Presreli su nas i sve pobacali na zemlju. "Ruke u vis", pa na pod. Počeli su da vezuju ruke i da biju, prvo muškarce po glavi i stomaku. Svuda su ih tukli. Moju ćerku, onu koja je bila na putu, oni su je gurnuli prvo, pa su je posle udarili u leđa. Sve njih su poveli, sa lisicama na rukama... gde ih već voze. Pošli su da vode moju ćerku, ali ja sam trčala za njom, nisam dala, tražila sam da je vratim kući - svedoči Mlađana iz Donje Varage o brutalnosti koju je doživela.

hapšenje Srba, Uhapšeni Srbi sprovedeni u Prištinu, Kosovo, policija Hapšenje Srba Printskrin:Youtube/KosovaPress

Kako tvrdi, jedan policajac je rekap njenoj ćerki "da se vrati, pošto joj je majka bolesna".

- Mi smo se vratile kući plačući. Za ostale, nit znam gde su ih odveli, ni šta. Kasnije smo čule da su ih odveli u južni deo, dole... I opet su ih bili u bovu kad su ih vodili dole. Oni su prenoćili tamo. Juče su imali suđenje. Muž mi je već sad tu u bolnici, pretučen. Slomljena su mu rebra, tukli su ga po bubrezima, glava cela, oči, uši, ne znam šta više nije - priča ona.

Kako Mlađana kaže, sina joj još nisu pustili.

- Čekam rezultate do kraja - kaže ova žena u hodniku mitrovačke bolnice.

hapšenje Srba, Uhapšeni Srbi sprovedeni u Prištinu, Kosovo, policija Hapšenje Srba na Kosovu i Metohiji Printskrin:Youtube/KosovaPress

Kako kaže, specijalci uhapšene nisu tražili svoje imenom i prezimenom, već su nasumično počeli da im stavljaju lisice na ruke. Ko nije hteo da legne na prvu komandu, odmah je dobijao batine. Obraćali su im se na srpskom jeziku.

Trojica Srba, od ukupno šestorice uhapšenih, a koji su danas saslušani u Osnovnom sudu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici prebačeni su oko 19 sati u Kliničko-bolnički centar u ovom gradu.

Povređeni Srbi tražili su da budu pregledani zbog povreda koje su juče zadobili tokom hapšenja od strane pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU.

Inače, kako je danas saopštila kancelarija "kosovskog tužioca" šest Srba je uhapšeno "zbog ometanja pravde", za šta su i optuženi.

Juče je na Kosovo i Metohiji uhapšeno 28 ljudi, od kojih su 23 Srbi.

Video: ROSU upao na sever Kosova, Albanci hapse Srbe

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leka

    29. maj 2019 | 23:09

    To su šiptari: sa dobrom zaleđinom su sila koja nemoćne premlaćuje, a bez nje preplašeni psi koji čekaju no novog gospodara koji će im baciti kosku za dugo služenje.

  • Timocanin

    29. maj 2019 | 23:35

    Dokle ces moj Srbine da gledas kako ti tuku bracu?

  • Ranka

    30. maj 2019 | 10:57

    Sramota šta rade Srpskom narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA