Novosadski odbor: Vučić da preispita koaliciju sa SPS

 
  • 2

- Tražimo da se ponovo glasa o koaliciji, pa makar cena toga bili i novi izbori - poručio je lider novosadskih naprednjaka Miloš Vučević

Predsednik novosadskog odbora SNS Miloš Vučević pozvao Aleksandra Vučića da preispita koalicioni sporazum sa SPS, jer SPS još nije formirao vlast sa naprednjacima na lokalnom nivou u više gradova Srbije.

Miloš Vučević ocenio je da koalicioni sporazum sa SPS treba preispitati, jer SPS još nije formirao vlast sa naprednjacima na lokalnom nivou u više gradova Srbije.

- Tražimo da Glavni odbor SNS ponovo glasa o koaliciji sa SPS, pa makar cena toga bili i novi izbori, kojih se mi ne plašimo - rekao je Vučević na konferenciji za novinare.

On je naveo da Aleksandar Vučić ima podršku novosadskog odbora SNS, ali je dodao da lider naprednjaka ne sme da pristane na to da SPS ponižava SNS.

Prema njegovim rečima, koalicioni sporazum socijalista i naprednjaka podrazumeva formiranje vlasti na republičkom nivou, ali i na svim drugim nivoima.

Vučević je ocenio da je nedopustivo da SPS u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Somboru, Leskovcu i drugim gradovima još nije napravio koaliciju sa SNS iako za to, kako je naveo, postoje svi uslovi.

BAJATOVIĆ: BEZ UTICAJA NA REPUBLIČKU KOALICIJU

Predsednik Pokrajinskog odbora SPS Vojvodine Dušan Bajatović kaže da stav novosadskog odbora naprednjaka da se ponovo glasa o sporazumu te stranke i socijalista neće uticati na koaliciju dve stranke na republičkom nivou.

- Ta izjava ne treba da bude tumačena kao neki test odnosa između SNS i SPS i neće utičati na koalicione odnose u vladi, u to možete biti uvereni - rekao je Bajatović.

Bajatović je podsetio da dosadašnji razgovori o formiranju nove skupštine većine u Novom Sadu "nisu pokazali da postoji jasna većina".

- Ovih dana ćemo ponovo razgovarati sa našim koalicionim partnerima iz SNS i drugim akterima na političkoj sceni Novog Sada - najavio je funkcioner SPS-a.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lionac

    18. avgust 2012 | 17:04

    Ha Ha Ha... Pa naravno da niko neće sa ovim idiotom da pravi vlast! Kada promene pojedince iz novosadskog vrha, tada će se otvoriti svakakve mogućnosti! Šta kaže... Ponovi otvara pitanje koalicije i pritiska, preti novim izborima! Mislim da je ovim sam sebe otpisao ;-)

  • Svetolik

    18. avgust 2012 | 17:18

    Gledaj svoja posla Vucevicu.Niko njih nije obavezao da na svim nivoima ulaze u koaliciju sa SNS.Kocis uzbrdo,mora da te placaju zuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA