Vučić čestitao caru Naruhitu stupanje presto Japana

 
  • 36

- Uveren sam da će nastupajuća era doneti sreću, blagostanje, mir i harmoniju Vašoj lepoj zemlji, carskoj porodici i prijateljskom narodu Japana - istakao je predsednik Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku caru Naruhitu povodom stupanja na carski presto Japana, uz najbolje želje za uspeh na odgovornoj dužnosti i dalji napredak Japana.

- Uveren sam da će nastupajuća Reiva era doneti sreću, blagostanje, mir i harmoniju Vašoj lepoj zemlji, carskoj porodici i prijateljskom narodu Japana - istakao je predsednik Vučić.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, on je takođe rekao i da sa zadovoljstvom konstatuje da se bilateralna saradnja Srbije i Japana uspešno razvija, uz politički dijalog koji odlikuje međusobno poštovanje, razumevanje i solidarnost.

Vučić je dodao da je "tome posebno doprinela prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Japana Šinzo Abea, dajući snažan podsticaj za dalje unapređenje saradnje dve zemlje u političkoj, privrednoj, kulturnoj i drugim oblastima".

- Posebno smo ponosni i na činjenicu da su Srbija i Japan nedavno doneli važnu zajedničku odluku da se 1882. godina, kao godina prve diplomatske prepiske između kralja Milana Obrenovića i japanskog cara Meiđija, ustanovi kao "Godina prijateljstva Srbije i Japana" - naveo je Vučić.

On je takođe uputio pismo i dosadašnjem caru Akihitu u kome mu se, između ostalog, zahvaljuje za njegov doprinos razvoju srpsko-japanskih odnosa.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alen

    2. maj 2019 | 13:54

    Cestitke, verujemo da cemo sa Japanom imati jos bolje odnose.

  • goksi

    2. maj 2019 | 13:58

    Prijateljski narod Japana uvekse pokazao kao dobar saradnik Srbiji.

  • Dragica

    2. maj 2019 | 14:00

    Sve čestitke japanskom caru Naruhitu i nadamo se daljoj saradnji i jačanju odnosa Srbije i Japana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA