"Bljesak Zapadnog Balkana" okupio specijalce iz Prištine, Tirane i Skoplja: Otkriven je cilj demonstracije sile pod skandaloznim nazivom (FOTO SA LICA MESTA)

 
 ≫ 
  • 28

Podsećamo, hrvatske snage su proterale Srbe iz Zapadne Slavonije u operaciji "Bljesak"

Zajednička policijska vežba elitnih policijskih jedinica iz Severne Makedonije, Albanije i sa Kosova održana je u Skoplju, gde su, kako je saopšteno, pokazale svoje operativne sposobnosti u tri situacije kada ove jedinice intervenišu u sprečavanju aktivnosti vezanih za borbu protiv organizovanog kriminala. Vežba je održana pod nazivom "Bljesak Zapadnog Balkana". Podsećamo, hrvatske snage su proterale Srbe iz Zapadne Slavonije u operaciji "Bljesak".

Tzv. ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Ekrem Mustafa, koji je prisustvovao zajedničkoj taktičko-demonstracionoj vežbi "Bljesak Zapadnog Balkana", rekao je da je vežba još jednom zapečatila spremnost pomenutih jedinica da se suoče sa različitim situacijama eventualne pretnje sigurnosti građana i pokazuje spremnost Skoplja, Tirane i Prištine da sarađuju.

Vežba u Skoplju - Foto: mvr.gov.mk

- Saradnja u pojedinim oblastima odraz je odličnih odnosa u političkom planu, za koji naš domaćin Spasovski ima izuzetne zasluge. Kao rezultat ove saradnje, naša ministarstva, i pored toga, naša policija, između ostalog, ograničava opseg zločina prekograničnog kriminala, obeshrabrujući kriminalce uopšte - rekao je Mustafa, piše u saopštenju.

Vežba u Skoplju - Foto: mvr.gov.mk

On je rekao da su potpisani sporazumi i memorandumi o saradnji.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski, izjavio je da je ponosan na promociju ove aktivnosti, što doprinosi očuvanju mira i sigurnosti u regionu.

- Zajednička vežba je istakla dobru poruku regionalne saradnje. Zajedno možemo izgraditi mrežu saradnje u uspostavljanju sposobnosti specijalnih jedinica - rekao je ministar Spasovski.

Vežba u Skoplju - Foto: mvr.gov.mk

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Albanije Rovena Voda je pohvalila profesionalnost tri policije tokom vežbe.

Ona je naglasila da je intenzivirana saradnja u okviru evropskih integracija i da bi ta saradnja trebala biti intenzivnija u zajedničkom razvoju u borbi protiv organizovanog kriminala.

Vežba u Skoplju - Foto: mvr.gov.mk

Međutim, naziv vežbe - "Bljesak Zapadnog Balkana", budi loša sećanja kod Srba, jer je jedna od operacija hrvatskih snaga, tokom progona Srba iz Zapadne Slavonije, nosila je naziv "Bljesak".

VIDEO: Kako izgleda kada srpske "Kobre" i američke "Foke" odrade zajedničku pokaznu vežbu

(Telegraf.rs)

Video: Odbrana Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj uložiće žalbu na optužnicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tirke

    30. mart 2019 | 12:57

    Bice njima BLJESAK ako im prokleti AMERIKANCI okrenu ledja,nece znati sta ih je snaslo.

  • igor

    30. mart 2019 | 13:44

    Ako pokušaju nešto buce bljesak njima pred očima, a makedonci svaka vam čast , sledeći put Srbi pamet u glavu , sto se mene tiče makedonci nam nisu braca , otvoreno se stavljaju na albansku stranu već godinama....

  • Klipa

    30. mart 2019 | 12:52

    Makedonija nam je ozbiljan neprijatelj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA