Politički odnosi dobri, ekonomski nedovoljno razvijeni: Vučić na sastanku sa predsednikom parlamenta Gruzije (FOTO)

 
  • 30

Predsednik Srbije zahvalio je na podršci Gruzije u vezi pitanja Kosova i Metohije

Predsednik Aleksandar Vučić u susretu je sa predsednikom Parlamenta Gruzije Iraklijem Kobakhidzeom zahvalio toj zemlji što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i ocenio da Srbija i Gruzija dele zajedničke vrednosti i principijelno zastupaju pozicije poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja.

Vučić je ocenio da su odnosi dveju zemalja dobri i prijateljski, ali da je ekonomska saradnja nedovoljno razvijena, izrazivši nadu da će već na prvom sastanku Mešovitog komiteta za ekonomsku, trgovinsku i naučno-tehničku saradnju, u julu u Tbilisiju, biti napravljeni pomaci i utvrđeni prioriteti saradnje.

Sastanak u Predsedništvu - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je naglasio da će otvaranje diplomatske kancelarije Gruzije u Beogradu, odnosno Srbije u Tbilisiju, značajno doprineti boljem upoznavanju i češćim kontaktima dveju strana.

Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, izrazili interesovanje i za moguće otvaranje direktne aviolinije između Beograda i Tbilisija.

Sastanak u Predsedništvu - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kobakhidze je rekao da su u njegovoj zemlji veoma zainteresovani za iskustva Srbije na planu evropskih integracija i izrazio zadovoljstvo što je uspostavljen okvir saradnje, koji podrazumeva razmenu informacija kroz konsultacije nadležnih ministarstava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sastanak Dodika sa Putinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nale

    27. mart 2019 | 15:32

    Polako ali sigurno cemo siriti saradnju i razvijati prijateljstvo sa Gruzijom,jer je svojim stavom o Kosovu pokazala da zeli dobre odnose sa nasom zemljom.

  • star

    27. mart 2019 | 14:21

    Srbija je zahvalna Gruziji na principijalnom stavu da ne priznaje nezavisnost Kosovu i saglasni smo sa njima da su nam veoma dobri politički odnosi, ali ekonomski veoma slabi i moramo se potruditi da oni budu bolji u budućnosti.

  • Anica

    27. mart 2019 | 14:18

    Razvijace se i ekonomska saradnja, samo polako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA