Britanski izaslanik u Prištinu doneo 3 poruke i misteriju susreta sa Tačijem: Jedna je samo za Haradinajeve uši, a druga nam se neće svideti

 
  • 17

Nepoznato je i kada je Ričar Mur stigao na Kosovo

Nastavljen je trend intezivnih poseta Prištini od strane zapadnih diplomata. Posle sastanaka sa dve američke i jednom nemačkom delegacijom, predstavnici privremenih organa samouprave na Kosovu i Metohiji, danas se sreću sa generalnim direktorom za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije Ričardom Murom. Prema do sada dostupnim informacijama, Mur je u Prištinu stigao sa tri poruke.

MISTERIJA SUSRETA SA TAČIJEM

Poseta generalnog direktora za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije Ričarda Mura prvobitno je bila planirana za juče, ali je bila otkazan zbog loših vremenskih uslova, pa njegov avion nije mogao da sleti u Prištinu.

Ipak, prema nekim nezvaničnim informacijama, Mur je sinoć ipak sleteo u Prištinu i odmah se sastao sa Hašimom Tačijem u njegovoj kući.

Zvaničnih informacija o sastanku za sada nema.

Mur - Printskrin: Youtube/CNN TÜRK

PORUKA SAMO ZA HARADINAJEVE UŠI

Na pitanje Klana Kosova da li je doneo bilo kakvu poruku službenog Londona, Mur je rekao da postoji posebna poruka, ali da će je saopštiti na sastanku sa premijerom privremenih kosovskih institucija Ramušem Haradinajem.

Na zvaničnom sajtu Vlade tzv. Kosova nije objavljena satnica kada sastanak treba da se održi.

U međuvremenu, sastanak je počeo, a medijima je dozvoljeno samo da snime početak sastanka, bez ikakve najave da će posle njega biti obraćanja.

PORUKA KOJA NAM SE NEĆE SVIDETI

Pre susreta sa Haradinajem, Mur je razgovarao sa ko-šefovima tima za dijalog sa Beogradom, Fatmirom Ljimajem i Špendom Ahmetijem.

Ljimaj je rekao da je Mur zamolio pregovarački tim i Vladu tzv. Kosova da što pre ukinu takse na proizvode iz Srbije i BiH i započnu dijalog sa Beogradom.

Prema njegovim rečima, sada sve delegacije koje dolaze u Prištinu žele da se suspenduju porez i nastavi dijalog.

Ljimaj je naglasio i da je Muru objasnio i detalje platforme, koja je nedavno usvojena u Skupštini tzv. Kosova za dijalog sa Srbijom.

Ipak, jedna Murova poruka se neće svideti zvaničnom Beogradu.

Naime, Špend Ahmeti, kopredsedavajući pregovaračkog tima, je rekao da je Britanija jasno stavila do znanja da očekuje da Srbija prizna tzv. Kosovo na kraju dijaloga.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    13. mart 2019 | 13:52

    Ti Britanci... Uvek protiv Srbije. Zar je moguće da ne shvataju da nikada nećemo priznati Kosovo kao nezavisnu državu i da nikada nećemo pristati na podelu Kosova. Neka oni priznaju Škotsku i Severnu Irsku kao nezavisne i suverene države umesto što se bava nama i očekuju nerealne stvari.

  • Boban

    13. mart 2019 | 13:31

    Ni njima se nece svideti odgovor Ha ha MUNA

  • Mika

    13. mart 2019 | 14:25

    Šta ćete vi sa S.Irskom, Škotskom, Velsom? Zar i oni ne bi trebalo da budu priznate države? Babo vam ostavio KiM, pa ga dajete šiptarima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA