Copy/paste: U Skupštini Vojvodine situacija kao u republičkom parlamentu, vlast i radikali u sali, deo opozicije ispred (FOTO)

 
  • 1

Dok poslanici u skupštinskoj sali razmatraju tačke dnevnog reda, poslanici nekoliko opozicionih partija u salu nisu ni ušli

Skupština Vojvodine danas razmatra više tačaka dnevnog reda koje se odnose na budžetska ulaganja u zdravstvo i osnivanje naučno-istraživačkog centra, a poslanici opozicije, izuzev SRS, bojkotuju sednicu.

- Uložićemo milijardu dinara ove godine u opremanje zdravstvenih ustanova i kupovinu aparata za magnetnu rezonancu, CT, anestezioloških aparata i drugu opremu. Ulaganje u zdravstvo je neophodno da bismo dostigli željeni nivo, jer zbog nebrige i nerada prethodne vlasti, građani ne mogu da ispune svoje potrebe - izjavio je Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Vojvodine.

Komentarišući to što deo opozicije bojkotuje sednicu, Jovanov je rekao da su takav nalog te partije dobile od svojih stranačkih centrala i dodao da oni time ne bojkotuju institucije već građane.

- Imali smo skupštinski kolegijum na kojem su oni rekli da su dobili nalog od svojih centrala da to rade i to je ok. Ono što nije ok, to je da oni bojkotuju građane kojima mi danas rešavamo pitanje nabavke medicinske opreme, bojkotuju razvoj Vojvodine, kroz formiRanje naučno-istraživačkog centra. Ono što je takođe činjenica jeste da isti ti građani bojkotuju njih. Tako da se međusobno bojkotuju - rekao je Jovanov.

Jovanov - Foto: Tanjug/jaroslav Pap

Dok poslanici u skupštinskoj sali razmatraju ove tačke dnevnog reda, poslanici nekoliko opozicionih partija u salu nisu ni ušli, jer su se, kako kažu, pridružili bojkotu sednica koja traje i u republičkom parlamentu.

Predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine, Branislav Bogaroški, kaže da su se na bojkot odlučili kako bi poslali poruku da atmosfera u društvu i u državi nije dobra.

Skupština Vojvodine - Foto: Tanjug/jaroslav Pap

On je rekao i da LSV neće bojkotovati sednice lokalnih parlamenata, gde učestvuju u vlasti, „jer su tamo deo vladajuće kolacije baš zbog toga što bez njih neka pitanja ne i mogla da budu rešena na pravi način".

Bojkotu su se pridružili i poslanici DS, Alternative za Vojvodinu, Nove stranke, Stranke moderne Srbije, DZVM.

Borislav Novaković iz Narodne stranke rekao je da zbog omalovažavanja opozicionih poslanika dva poslanika te stranke neće učestvovati ni u radu sednice, a ni u radu odbora dodajući da će svoje stavove izneti na protestu.

Foto: Tanjug/jaroslav Pap

I Stranka moderne Srbije, bojkotuje rad pokrajinskog parlamenta i kažu da neće ulaziti u salu, a poslanik Ivan Stjepović najavio je da će dnevnice uplatiti na račune KRIK-a i BIRN-a.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Odalović: "Zabrana ulaska srpske robe na KiM svima donela samo štetu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pratioc

    14. februar 2019 | 02:13

    Novom Sadu nikad nije bilo bolje, bar ne za mpjih 29 godina zivota koliko zivim u Ns, nemam pojma cemu se ovi bune. Iako ne priznajem Vojvodinu tu sad kao neku veliku autonomiju, samoj pokrajini je bar 20 puta bolje danas nego pre 10 godina i vise, talo da ovi strani placenici bolje da se odreknu i para koje primaju nego sto paradiraju u prazno. Dace Bog izbora novih, dobicete taman toliko glasova da dostojanstveno napustite politiku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA