Teško mogu da šetam pored onih koji nose transparente ''peder i lezbejka prodaju Kosovo'': Jovanović o protestima i opoziciji

 
  • 16

Iz skupštine ću izaći onog trenutka kada budem siguran da ovaj narod ne zaslužuje da ima skupštinu, a ja mislim da to još nije tako - istakao je Jovanović

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ponovio je da neće da "podvija rep" i da izađe iz skupštine, te podsetio da na bojkot pozivaju oni koji nisu poslanici - Dragan Ðilas i Vuk Jeremić.

Jovanović je na konferenciji za medije rekao i da veliki broj amandmana poslanika vlasti jesu po Poslovniku i da opoziciji smeta takvo ponašanje jer "Vučić radi njima ono što su oni planirali da rade njemu".

On kaže da proteste podržava, zato što su građanski i dodaje da će možda i on prošetati kao neki njegovi prijatelji, međutim, ukazuje istovremeno da je to i jako teško.

- Jako teško mogu da šetam pored onih koji pored mene idu i nose transparente ''peder i lezbejka prodaju Kosovo''. Mogu da se složim da se borim za svačije demokratsko pravo, ali jako tesko mogu da potpišem ugovor sa narodom u kome nema politike -  rekao je Jovanović.

Na pitanje da prokomentariše veliki broj amandmana poslanika vlasti na prethodmim sednicama, a danas, kada deo opozicije ne učestvuje u radu samo 80, Jovanović kaže da mu je najmanje čudno što danas ima toliko amandmana, a da mu mnogo više smeta "malo pameti u parlamentu".

Jovanović - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ocenjuje da je opstrukcija vlasti njihov način rešavnja odnosa sa opozicijom koji je, kaže pogrešan, ali u istoj meri kao i svi prethodni pokušaji nekih drugih vlasti.

- Za mene je ponašanje SNS jednako pogrešno kao i ponašanje onih koji su pre njih bili na vlasti, a ovaj parlament danas funkcioniše po Poslovniku, baš kao i Srbija, a njega su pisale stranke ili pojedinci u periodu Borisa Tadciha uvereni da će biti večita vlast u ovoj zemlji, pa su danas isfrustrirani činjenicom da Vučić njima radi ono što su oni planirali da rade njemu - smatra Jovanović.

Posle izbora, kaže Jovanović, neće se promeniti ništa ukoliko "političari ne izađu iz pelena i ne prestanu da se ponašaju kao u prethodnih 20 godina".

- Plaćamo cenu za suludu politiku koja se vodila, ta politika nema autorski pečat samo ove vladajuće koalicije - rekao je on.

On je istakao da mu ne na pamet ne pada da "podvija rep” kako su to, kaže, uradili drugi, i napusti skupštinu, jer ga zovu Ðilas i Jeremić.

- Oni nisu poslanici u ovoj skupštini i ne mislim da delim sudbinu sa DS koja je postala Ðilasovo privatno vlasništvo - poručio je lider LDP-a.

Kako kaže, u njihovoj koaliciji (Savez za Srbiju) ima više onih koji su sa Vučićem bili u koaliciji nego onih što nisu i u tom smislu upitao da li je 2013. godine za budžet koji skupštini predložio Vučić glasao on ili Vuk Jeremić, ili ko je rušio Tadića, on ili Ðilas...

- Iz skupštine ću izaći onog trenutka kada budem siguran da ovaj narod ne zaslužuje da ima skupštinu, a ja mislim da to još nije tako - istakao je Jovanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dete palo sa trećeg sprata u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    13. februar 2019 | 14:49

    I Ceda nesto pametno da kaze.

  • Ana

    13. februar 2019 | 15:22

    Čeda traži svoje mesto u opozicionoj "cvetnoj bašti", sve cvet do cveta, same cvećke.

  • tina

    13. februar 2019 | 14:45

    Lepo im je covek objasnio kakvi su oni ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA