SzS: Od sutra bojkot Skupštine i lokalnih parlamenata

 
  • 72

U skladu sa Sporazumom, koji smo ponudili narodu i za čije ostvarenje garantovali svojim potpisima, poslanici Saveza za Srbiju će bojkotovati sutrašnju sednicu Narodne skupštine - kaže se u saopštenju tog saveza

Opozicioni Savez za Srbiju saopštio je danas da će bojkotovati sutrašnju sednicu Narodne skupštine i da neće učestvovati u radu republičke i lokalnih skupština, sve dok se, kako navode, ne ispune zahtevi protesta ''1 od 5 miliona'' i omoguće "slobodni i pošteni izbori".

- U skladu sa Sporazumom, koji smo ponudili narodu i za čije ostvarenje garantovali svojim potpisima, poslanici Saveza za Srbiju će bojkotovati sutrašnju sednicu Narodne skupštine - kaže se u saopštenju tog saveza.

SzS navodi da će, međutim, njegovi poslanici i odbornici nastaviti da se bore za interese građana van institucija sistema i najavio, kao prvi korak, formiranje Asocijacije slobodnih odbornika, koja treba da omogući saradnju i koordinaciju odbornika u uslovima bojkota rada lokalnih parlamenata.

Ne žele da budu, kako navode, deo "fasadne demokratije" i da time daju legitimitet totalitarnoj vlasti, koja, kažu, guši svako drugačije mišljenje, a političke protivnike tretira kao državne neprijatelje.

- Želimo da menjamo sistem i da u našu zemlju vratimo kulturu dijaloga, vladavinu zakona i političku pristojnost i normalnost - kaže SzS u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    10. februar 2019 | 15:32

    Ideja, upornost i rad donose šansu za uspehom, sve drugo je pokazivanje slabosti.

  • Ur Nino sar Serbule

    10. februar 2019 | 20:50

    Onda vratite plate u budzet , neka se uloži u nešto pametno, a vi bojkotujte koliko hoćete.

  • Kristina

    10. februar 2019 | 17:21

    Nema plata i para bez rada i truda .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA