Prištinska delegacija stigla na "ribanje" u Brisel: Mogerini im odmah sve rekla u lice (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 6

U tom kontekstu visoka predstavnica ponovila je i hitnost povlačanja carinskih tarifa koje je vlada Kosova uvela krajem prošle godine - navodi se u Briselu

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini sastala se danas u Briselu sa prištinskom delegacijom koju je u cilju nastavka dijaloga sa Beogradom 15. decembra formirao kosovski parlament.

Tom prilikom razmenjena su mišljenja o stanju dijaloga, a visoka predstavnica je ponovila neophodnost ukidanja taksi koje su kosovske vlasti uvele za robu iz centralne Srbije, navode u Evropskoj službi za spoljne poslove.

- Pozdravljajujući formiranje delegacije, visoka predstavnica je njihovo prisutvo u Briselu ocenila kao signal prioriteta koji kosovske vlasti daju procesu normalizacije, što je i neophodan uslov za dalji EU put Kosova, ali i kao potrebu zajedničkog rada na dijalogu Beograda i Prištine kome posreduje EU - saopšteno je u EEAS.

Mogerini sa saradnicima na sastanku - Foto: European Union

U saopštenju Spoljnopolitičke službe EU navodi se da je današnji sastanak sa članovima novooosnovanog tima Prištine bio prilika da se razmene mišljenja o dijalogu.

- U tom kontekstu visoka predstavnica ponovila je i hitnost povlačanja carinskih tarifa koje je vlada Kosova uvela krajem prošle godine - navodi se u Briselu.

Sastanak u Briselu - Foto: European Union

Mogerini je ocenila da je za postizanje sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma o punoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine neophodna klima koja doprinosi dobrosusedskim odnosima, gde su prethodno postignuti sporazumi primenjeni i poštovani i gde se izbegavaju potezi i izjave koji nisu u skladu sa krajnjim strateškim ciljevima i interesom.

VIDEO: Poslednji susret predstavnika Beograda i Prištine u Briselu odigrao se početkom novembra

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    8. januar 2019 | 15:23

    O kakvom 'RIBANJU' pričate, pogledajte sliku i biće vam sve jasno...

  • Тодорић

    8. januar 2019 | 16:10

    Једно причају,друго раде,са осмесима на лицима...

  • Siko

    8. januar 2019 | 18:56

    Uuuuh ali je ih izribala, da nije smesno bilo bi tuzno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA