Dodik uneo badnjak u zgradu Predsedništva BiH, Kolinda vernicima čestitala Božić

 
 ≫ 
  • 9

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović takođe je uputila najiskrenije čestitke

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vernicima u Republici Srpskoj, BiH i rasejanju čestitke povodom predstojećeg praznika Hristovog rođenja - Božića.

Dodik je istakao da Božic ujedinjuje ljude oko neprolaznih civilizacijskih vrednosti mira, ljubavi i poštovanja i podseća na važnost međusobne solidarnosti, prenosi RTRS.

- Uz tradicionalni hrišcanski pozdrav `Mir Božiji - Hristos se rodi`, svim vernicima želim da predstojeće božićne praznike provedu onako kako dolikuje tradiciji, u miru i radosti, u krugu svoje porodice, prijatelja, poštovalaca ovog svetog praznika - istakao je Dodik u božićnoj čestitki.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović takođe je uputila najiskrenije čestitke povodom pravoslavnog Božića sa željom da najradosniji hrišcanski praznik - dan Hristovog Rođenja donese radost i mir, ličnu i porodičnu sreću, u duhu uzajamne ljubavi i praštanja.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Cvijanovićeva je navela da se u vreme radosnih božićnih dana obnavljaju vera i nada u istinske hrišcanske vrednosti, međusobno uvažavanje, praštanje i solidarnost.

- Uz iskrene želje da predstojeće božicne praznike provedete sa svojim najmilijima i u dobrom raspoloženju, pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom "Mir Božiji, Hristos se rodi!" - navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Istovremeno, u kabinet srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsedništva u Sarajevu danas je tradicionalno unesen badnjak.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović čestitala je danas Božić sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- Svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi" srdačno čestitam Božić sa željom kako bi osnaženi njegovim značenjem pridoneli izgradnji društva solidarnosti i poštovanja prema svakom čoveku i u godini koja je pred nama. Svima želim i obilje zdravlja, mira i svakoga dobra u novoj, 2019. godini! - poručila je Kitarović.

Ona je čestitku uputila i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću, kao i svim episkopima, sveštenicima i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, objavljeno je na sajtu hrvatske predsednice.

VIDEO Patrijarh Irinej: Čuvajmo se teških i neoprezno izgovorenih reči

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Senad

    4. januar 2019 | 18:32

    Mozes zamisliti unio badnjak u Predsjednistvo BiH.Sada ce danima zaglupljivati ovaj jadan narod sa tim "dogadajem" pored ostalih drugih problema.

  • Tig

    4. januar 2019 | 19:44

    Donesi i ti ratluka u parlamentu za bajram,ne vidim sta je problem oko badnajka.

  • ?

    4. januar 2019 | 19:58

    pravo domaćinski.👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA