Đilas kaže da građani protestuju, jer ne vide budućnost sa platom od 250 evra, iz SNS mu odgovaraju: "Tajkun svetskih razmera" lažima pokušava da prikupi političke poene

 
  • 35

Oštra reakcija Aleksandra Mirkovića na intervju Dragana Đilasa

Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da su građani izašli na proteste jer ne žele da tolerišu nasilje i ne vide budućnost u poslovima sa platom od 250 evra. Reagujući na ovu izjavu, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković izjavio je Ðilas, "tajkun svetskih razmera", na izmaku godine "nastavlja da laže građane" i neistinama pokušava da prikupi političke poene.

- Građani su izašli na ulice kad se nasilje prema neistomišljenicima sa TV ekrana i stranica tabloida prelilo u njihove živote. Svako može biti njihova meta. A kad su sve institucije taoci jednog čoveka, kad niko ne može da vas zaštiti, kad vaš glas ne može da se čuje, građanima jedino preostaje da izađu na ulice - rekao je Đilas u intervjuu za "Danas".

On je kazao da su protesti građanski, a da im sve opozicione stranke daju podršku - verbalnu i logističku.

- Danas smo u situaciji da se bukvalno borimo za vazduh za pravo da dišemo. Sve drugo su nam uzeli. Iskreno verujem da politika u klasičnom smislu te reči ne treba da bude u prvom planu - kazao je Đilas.

On je za predsednika Srbije rekao da je "najveći lažov koji je hodao zemljom Srbijom" i da Vučićeve laži ugrožavaju njegovu bezbednost i bezbednost njegove dece.

Upitan da li je cilj protesta da lideri Saveza za Srbiju dođu na vlast on je kazao da su javno obećali da neće biti u prvoj vladi u "postvučićevskoj eri".

- Biće to vlada sastavljena od stručnjaka koja će posle godinu dana raspisati fer i demokratske izbore i tada građani neka kažu kakvu politiku žele - rekao je Đilas.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

S druge strane, šef naprednjaka u Skupštini grada Aleksandar Mirković kaže da Ðilas, "tajkun svetskih razmera", na izmaku godine "nastavlja da laže građane" i neistinama pokušava da prikupi političke poene.

- Ne zna se da li je duži spisak Ðilasovih afera ili njegovih pretnji i uvreda, tako da on, Jeremić, Obradović i njima slični šetaju upravo protiv sebe, jer su oni sinonim za mržnju, nasilje i bahatost - naveo je Mirković u pisanoj izjavi.

Mirković dodaje da je Ðilas upamćen kao "najgori gradonačelnik u istoriji Beograda", jer je iza sebe ostavio dug od 1,2 milijarde evra, 15.000 tužbi roditelja zbog duplo naplaćivanih cena vrtića, uništen Pionirski grad, kako bi "za sebe napravio kuću Velikog brata i dodatno se obogatio, prisvojio javnu garažu u Požarevačkoj ulici..., dok su njegove firme ostvarile profit od 500 miliona evra i na uštrb Beograđana".

- Licemerno je da o nasilju govori Ðilas, koji je zajedno sa svojim poltronima iz SzS došao na vlast nasiljem, i zato ću podsetiti na paljenje Skupštine, bagere na ulicama, krađu umetnina iz državnih institucija, na ubistva novinara Milana Pantića i političkog neistomišljenika Ranka Panića - naveo je Mirković.

Mirković - FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Kako kaže, sa nasiljem oni nastavljaju i danas pretnjama silovanjem premijerki Brnabić, pozivanjima na vešanje predsednika Vučića, "upadanjem" u kancelariju i zavrtanjem ruke predsednici Skupštine.

- Ali, ne izostaju ni najvulgarnije uvrede na račun političkih neistomišljenika, pa su tako na poslednjoj sednici mene nazvali ''magarčinom'', a članicu Gradskog veća ''idiotom'' - kaže Mirković.

Đilas i Mirković u "klinču" - Foto: Telegraf

On je naveo da građani cene rad, energiju i posvećenost borbi za interese Srbije i da zato Aleksandar Vučić i SNS imaju apsolutnu podršku građana, "a Ðilas, Jeremić, Obradović i ostali tonu u politički mulj i prošlost".

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Real

    31. decembar 2018 | 14:39

    A kako oni to zamišljaju da promene volju većine, da sruše vlast, na ulici, na silu, sa grupom ljudi i šakom jada. Pa Šojić je imao više glasova na izborima.

  • Diksi

    31. decembar 2018 | 13:44

    Nije narod lud.Odlično se sećam tvoje vladavine.Ne da nisam imala 250e platu nego sam sedela kući nezaposlena,muž dobijao platu svaki drugi treći mesec,kirija,dete malo.Ni mleko nisam imala da mu kupim.Izdržavali nas jadni penzioneri.Pu.Sramota.Sad bar imam posao.I srećom nisam postala psihijatrijski bolesnik.Jer da si ti ostao,sigurno bi to postala.Posla u vreme tvoje vladavine bilo nije bre.

  • dare

    31. decembar 2018 | 14:00

    Djilas je jedan provokator

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA