Ambasador Belgije na sastanku sa Brnabić: Dogovorena dalja saradnja i data podrška za pristupanje Srbije EU

 
  • 3

Ona je izrazila nadu da će u narednom periodu doći do ubrzanja procesa pregovora o pristupanju Uniji kao i da će se reformski napori Srbije adekvatno vrednovati

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije Kunradom Adamom o daljem unapređenju sveobuhvatne saradnje dveju zemalja.

Brnabić se zahvalila na dosadašnjoj podršci Belgije u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i istakla da punopravno članstvo u Uniji ostaje naš strateški cilj.

Ona je izrazila nadu da će u narednom periodu doći do ubrzanja procesa pregovora o pristupanju Uniji kao i da će se reformski napori Srbije adekvatno vrednovati, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Brnabić je upoznala belgijskog ambasadora sa razlozima prekida dijaloga sa Prištinom i istakla da je Srbija spremna da nastavi dijalog čim bude ukinuta jednostrana odluka o uvođenju taksi na uvoz robe iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ambasador Kunrad Adam prilikom posete Vučiću FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Premijerka je naglasila da je postizanje kompromisnog rešenja neophodno za trajno očuvanje mira i regionalnu stabilnost.

Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i ocenili da ima prostora za proširenje političke i ekonomske saradnje, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA