Korak bliže "Velikoj Albaniji"! Na granici će biti zajedničke snage Tirane i Prištine

 
 ≫ 
  • 23

Odluku o tome donela je ranije albanska vlada

Od 1. januara na graničnim prelazima između Albanije i tzv. države Kosova će biti uspostavljena zajednička kontrola, prenosi MIA

Odluku o tome donela je ranije albanska vlada, a ministar unutrašnjih poslova Sander Leši najavio je da će biti preuzeti još mnogo važniji koraci u cilju celokupnog uspostavljanja evropskih standarda na albansko-kosovskoj granici.

- Bitne promene u graničnom upravljanju sa Kosovom. Dvojne kontrole će biti ukinute. Policija Albanije i Kosova zajednički će kontrolisati po načelu jedno zaustavljanje, jedna kontrola, kontrola na jednošalterskim sistemom. Vlada je donela odluku za ovu bitnu promenu, koja će olakšati slobodno kretanje između Albanije i Kosova - napisao je na Tviteru Leši.

Ali, prema njegovim rečima, ovo nije poslednja promena koja će se desiti.

- Olakšanje slobodnog kretanja neće se tu završiti. Ubrzo će biti preuzeti još mnogo važniji koraci u cilju celokupnog uspostavljanja evropskih standarda na albansko-kosovskoj granici - naveo je Leši.

Deo albanskih medija koji su objavili ovu vest ocenili su da premijer Edi Rama „nije ispunio želju ministra dijaspore i bivšeg premijera Pandeli Majko koji je zahtevao celovito otklanjanje albansko-kosovske granice.

Zajednička sednica vlada tzv. Kosova i Albanije - Printskrin: Facebook/Ramush Haradinaj

Pandeli Majko je 1. januara ove godine na svom Fejsbuk profilu oštro kritikovao vladu Edija Rame zato što ne ukida, kako je naveo, "albansko-albansku granicu".

On je čvrsto nastavio da zahteva otklanjanje granice i sve to je kulminiralo u avgustu kada je Majko tokom posete Skenderaja (Srbica) plasirao veliku vest da će od 1. januara 2019. godine biti izbrisana granica između Albanije i Kosova.

VIDEO: Ovako su Albanci zamislili svoju "vojsku" takozvane države Kosovo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajduk

    27. decembar 2018 | 17:02

    Koga obmanjujete .Radi se o ISLAMSKOJ DRZAVI u srcu Evrope .I to NECE USPETI !Albanci I siptari su raskrinkani !

  • dd

    27. decembar 2018 | 13:04

    Sve su to SRPSKE ZEMLJE do jadrana pa vi braco SRBI vidite sta nam je ciniti

  • @ Kiki

    27. decembar 2018 | 13:51

    Mi smo im se smejali kad su imali 7-8 deteta E sad se oni nama smeju Zacrtali cilj i ostvariće ga A mi pa mi samo kukamo i sve nam drugi krivi Sve čekamo da nam neko vrati to što su neki prodali Načekaćemo se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA