Zelenović u Strazburu optužio srpske vlasti da blokiraju rad opština koje vodi opozicija, Mihajlović odgovara: U Evropi nećete naići na razumevanje za kriminal

 
  • 23

Zelenović je na kongresu govorio na poziv generalnog sekretara Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Andresa Kiefera

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović poručio je na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti u Strazburu da vlast "blokira funkcionisanje demokratskih institucija u gradovima koje vodi opozicija". Njemu je odgovorila članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović, koja je rekla Zelenović nigde u Evropi neće naići na razumevanje i podršku za kriminal i divlju gradnju.

Zelenović je u obraćanju rekao da u tri opštine u Srbiji na čelu nisu predstavnici rukovodeće partije, Paraćinu, Čajetini i Šapcu, a da se na odbornike vrši pritisak da promene političko opredeljenje.

Tvrdi da su gradonačelnici iz opozicije pod pritiskom, navodi i da "država blokira novac" koji bi trebalo da im pripada i da se budžetska sredstva transferišu prema političkoj pripadnosti.

Kao primer je naveo grad Leskovac, koji je slične veličine kao Šabac, a koji je prošle godine dobio 12 miliona, a Šabac, kaže, samo 2,5 miliona evra iz državnog budžeta.

Zelenović je na Kongresu u jučerašnjem obraćanju rekao i da Šabac i Paraćin imaju najmanji broj zaposlenih u javnom sektoru, navodeći da, na primer, vrtić u Paraćinu ima problem u funkcionisanju jer nema dozvolu da zaposli nove radnike, a prema njegovim rečima pojedine gradske projekte država sabotira.

- Ljudi u Srbiji žele više demokratije i pravde, a postaje sve teže da glasaju i svoju volju iskažu na slobodan način - rekao je Zelenović koji je pozvao Savet Evrope da pomogne "u stvaranju bolje atmosfere u Srbiji".

Zelenović je na kongresu govorio na poziv generalnog sekretara Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Andresa Kiefera.

S druge strane, članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović poručila je danas predsedniku opštine Šabac Nebojši Zelenoviću da nigde u Evropi neće naići na razumevanje i podršku za kriminal i divlju gradnju.

- Pogrešio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ako misli da će u Savetu Evrope ili u bilo kojoj drugoj evropskoj instituciji naići na razumevanje za gradnju bez građevinske dozvole, jer Evropa takvu praksu ne poznaje - navodi se u saopštenju Mihajlović, a povodom govora Zelenovića o kriminalu u Srbiji na Kongresu lokalnih i regionlanih vlasti Evrope u Strazburu.

Navodi i da je pogrešio ako misli da će mu u evropskim institucijama neko poverovati kad borbu protiv divlje gradnje, koja predstavlja krivično delo, pokušava da predstavi kao politički progon protiv njegovog koalicionog partnera iz Saveza za Srbiju i predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića.

Mihajlović je rekla da niko u Srbiji nije iznad zakona, pa ni predsednik opštine Čajetina.

Ona je dodala da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ranije podnelo prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, kojom je obuhvaćen i predsednik opštine Čajetina, na osnovu podataka koji ukazuju da je na Zlatiboru na delu organizovani kriminal u oblasti građevinarstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    7. novembar 2018 | 12:47

    Zelenovićeve izjave su neosnovane. Treba da ima dokaze za to što govori,a on ih nema i neće ih nikada imati jer govori neistine.

  • Dusko

    7. novembar 2018 | 12:30

    Da li je rekao i to da tamo gde je opozicija opozicija nece da izadje na izbore?

  • nn

    7. novembar 2018 | 12:41

    Zelenovic misli da ce Evropa da poveruje u njegove lazi koje servira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA