Anketa: Ðilas ispred Vučića

Lista DS predvođena gradonačelnikom Beograda osvojila bi 37,6 odsto glasova

  • 1

Kada bi se lokalni izbori održavali danas lista Demokratske stranke sa Draganom Ðilasom na čelu osvojila bi čak deset odsto više glasova od Srpske napredne stranke koju bi u Beogradu predvodio Aleksandar Vučić.

Lista DS sa sadašnjim gradonačelnikom Beograda osvojila bi u glavnom gradu 37,6 odsto glasova, SNS predvođena Vučićem 27,5 odsto, a iza njih slede SRS sa 7,8 odsto glasova i socijalisti sa sedam odsto, pokazuju rezultati koje je, kako piše Blic, sprovela renomirana agencija za istraživanje javnog mnjenja iz Beograda.

U gradski parlament ušli bi Liberalno demokratska partija i Ujedinjeni regioni Srbije, pokazuje istraživanje sprovedeno terenskom anketom na uzorku od hiljadu građana.

Gradonačelnik Beograda ima nabolji lični rejting u Beogradu, o kome pozitivno mišljenje ima 43,7 odsto birača.

U Novom Sadu građani prednost daju DS sa 25,8 odsto glasova, a slede SNS sa 20,1 i URS sa 16,5 odsto. Radikali bi, prema istom istraživanju, osvojili 15,5 odsto, SPS 7,4 odsto, dok cenzus ne bi prešli DS S i LDP.

Najbolji lični rejting u Novom Sadu ima Maja Gojković sa 39,7 odsto glasova.

U Nišu je odnos DS i SNS izjednačen sa oko 23 odsto glasova, a dobre rezultate imaju i SPS sa 20 odsto i URS sa 16,2 odsto glasova. Cenzus za gradsku skupštinu prešli bi još samo SRS i LDP.

Demokrate i naprednjaci, u Kragujevcu, bi morali da prepuste vlast URS, koji po anketi ima oko 67 odsto glasova, dok DS jedva prelazi cenzus.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiklop

    20. januar 2012 | 08:49

    Isli su zuti od vrata do vrata. Bili su i kod mene i popili pedalu, aovo o rejtingu garant lazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA