Hašim Tači šalje Euleks sa Kosova: Sve je u dogovoru sa EU?

 
 ≫ 
  • 1

Mandat misije Euleks ističe 15. juna 2018. godine

Predsednik privremenih institucija na Kosovu Hašim Tači je pismo, kojim se okončava dosadašnji mandat Euleksa i koje je razmenio sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, predao komandantu civilnih operacija Kenetu Diniju, kao i šefici Euleksa Aleksandri Papadopulo.

Ništa se ne radi na rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića! Iz GI SDP se pitaju: "Da li Beograd i Priština znaju nešto što kriju od nas?"

Sadržaj pisma se pregovarao između kosovske strane i Evropske unije i predviđa okončanje izvršnog mandata i smanjenje uloge Euleksa, u ulogu praćenja i savetovanja u poslednjoj fazi okončanja misije.

- Bila je ovo značajna decenija za Kosovo - izjavio je Tači na sastanku, dodavši da su "insistucije Kosova imale veliku korist od saradnje sa Euleksom".

- Zahvaljujući ovoj saradnji danas smo podigli lokalni kapacitet kako bi potpuno preuzeli odgovornost u sektoru vladavine prava - rekao je on.

Mandat misije Euleks ističe 15. juna 2018. godine, dok će njena sledeća misija biti fokusirana na potpuno okončanje prenosa ovlašćenja na organe Kosova, kao i okončanje misije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA