Kladionice objavile kvote uoči rekonstrukcije Vlade Srbije: Evo ko ima najveće šanse da napusti Nemanjinu 11

 
  • 68

Ko se od ministara najbolje kotira, a ko je glavni favorit za ministarsku fotelju za sada može samo da se nagađa, a pojedine kladionice već su objavile u svojim ponudama specijale posvećene novom sastavu Vlade Srbije

Rekonstrukcija Vlade Srbije je trenutno jedna od glavnih političkih tema u Srbiji, naročito od kada se pojavila informacija da će kabinet iz Nemanjine 11 napustiti neki od sadašnjih ministara zbog slabog učinka. Ko se od ministara najbolje kotira, a ko je glavni favorit za ministarsku fotelju za sada može samo da se nagađa, a pojedine kladionice već su objavile u svojim ponudama specijale posvećene novom sastavu Vlade Srbije.

Saopšten datum kada će Beograd dobiti novog gradonačelnika

Prema kladionicama, za svoj status ne mora da brine čak 12 ministara, jer među ponudama za klađenje ne postoji mogućnost da uložite novac na odlazak Ivice Dačića, Nebojše Stefanovića, Rasima Ljajića, Milana Krkobabića, tako male kvote za njihov ostanak u Nemanjinoj govore da je sasvim sigurno da neće ostati bez svojih ministarskih fotelja.

S druge strane, prema ponuđenim kvotama, najbliži izlaznim vratima su aktuelni ministar kulture Vladan Vukosavljević, ministar sporta Vanja Udovičić i ministar ekologije Goran Trivan.

Sednica Vlade Srbije - Foto: Vlada Srbije

Naime, ako uložite hiljadu dinara na odlazak Vukosavljevića dobićete 1.500 dinara, dok ćete u slučaju da Udovičić i Trivan napuste Brnabićkin kabinet biti dobri tek sto dinara više.

Od ministara, za koje kladionice misle da mogu ostati bez svojih funkcija, najmanje šanse za izlazak iz Vlade ima ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ukoliko se to ipak desi, na uloženih 1.000 dinara, može se "zaraditi" čak 3.200 dinara.

Zanimljivo je da najviše šansi, pored Maje Gojković, aktuelne predsednice parlamenta, za ulazak u Vladu Srbije imaju glavni favoriti za za novog gradonačelnika prestonice. Svako ko se bude kladio na direktora Univerzitetske dečje klinike Zorana Radojičića na uloženih 1.000 dinara će "staviti u džep" 2.700 dinara, dok će u slučaju da se dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić iz Starog dvora preseli u Nemanjinu, na uloženih 1.000 dinara dobitak iznositi 2.350.

Goran Vesić i Zoran Radojičić-Foto: Tanjug/TANJA VALIC

Ukoliko se odlučite da se kladite na ulazak Maje Gojković u Vladu Srbije, dobićete na uloženih hiljadu dinara 1.900.

Što se tiče ukupnog broja novih lica u Vladi, najmanja kvota je za odlazak 3 do 4 ministra i iznose svega 1,30, dok bi odlazak više od njih petoro bila još jedna šansa za lep dobitak, pošto kvota iznosi čak 2,85.

(Telegraf.rs)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA