MUP zabranio okupljanje tokom festivala "Mirdita, dobar dan": Radikali uzvraćaju - Ukoliko država ne želi da spreči, mi ćemo!

Poslanici radikala su u Skupštini Srbije, nakon što je MUP zabranio njihove skupove, rekli da će okupljanja svakako biti

  • 9

Skupove koje je Srpska radikalna stranka najavila za vreme održavanja festivala “Mirdita, dobar dan”, MUP Srbije zabranio je, ali predstavnici te stranke ponovo su naveli da će se oglušiti o zabranu i da će do okupljanja ipak doći.

Posle radikala i Zavetnici najavili protest: Protive se održavanju festivala "Mirdita, dobar dan"

MUP je u obrazloženju naveo da ne dozvoljavaju skupovi 30. i 31. maja kao i 1. juna koje je zakazala SRS u Birčaninovoj ulici dodajući da okupljanje nije dozvoljeno kada postoji ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednost Republike Srbije.

Festival "Mirdita, dobar dan" se već četiri godine održava početkom juna u Beogradu, a za cilj, kako su najavili organizatori, ima približavanje kosovske kulturne scene beogradskoj publici. SRS je ranije najavila da će sprečiti održavanje te manifestacije jer promoviše nezavisno Kosovo.

Poslanici radikala su u Skupštini Srbije, nakon što je MUP zabranio njihove skupove, rekli da će okupljanja svakako biti i pozvali su sve pristalice da se okupe u praku kod hrama Svetog Save gde će upaliti sveće za sve one koji su dali živote za Srbiju.

Foto: radikaliinfo

Takođe su najavili da će nakon toga krenuti ka Birčaninovoj ulici gde se održava festival.

- Taj festival ruši Ustav i suverenitet Srbije. Ukoliko država ne želi da spreči, mi ćemo sprečiti! - naveli su poslanici SRS-a dodajući da se iz rešenja MUP-a vidi da država priznaje nezavisnost Kosova jer piše "susret srpskih i kosovskih kulturnih zajednica".

SRS će se oglušiti o ovo rešenje, naveli su oni i istakli da ne odustaju od namere da spreče održavanje festivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    29. maj 2018 | 12:35

    Pa juce su deca pretucena od siptara, zar smo toliko jadni, ako u pristini napravite milose dobar dan svaka nam čast!

  • Boza zemunac

    29. maj 2018 | 14:25

    Normalno da dolazim . Ako bude šorke da nas bude više.E Srbijo šta dozvoljavas.

  • аууу

    29. maj 2018 | 12:29

    У сред БГ-а промовишу независност КиМ-а? Па која би то држава дозволила? Али ми нисмо држава већ дуже време, нажалост...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA